4.5 ميليارد دلار پروژه جديد معدني در مدار توليد

تهران- ايرنا- براساس برنامه ريزي سازمان توسعه و نوسازي معادن وصنايع معدني ايران (ايميدرو)، امسال ارزش طرح‌هايي كه در مدار توليد قرار مي‌گيرند به 4.5 ميليارد دلار مي رسد كه نقش بسزايي در رشد و توسعه بخش معدن وصنايع معدني دارد.

برپايه تازه ترين اطلاعات آماري سازمان ايميدرو، طرح آلومينيوم جنوب به عنوان بزرگترين كارخانه توليد شمش آلومينيوم در منطقه ويژه اقتصادي پارسيان، همچنين فاز نخست بندر پارسيان، كارخانه هاي احياي مستقيم قائنات (خراسان جنوبي) و بافت (كرمان) به همراه آلمومينيوم جاجرم (خراسان شمالي) در شمار پروژه هاي افتتاحيه امسال محسوب مي شوند.

آلومينيوم جاجرم در مرحله نخست با هدف 40 هزار تن شمش آلومينيوم با سرمايه گذاري 131 ميليون دلار ، اشتغال مستقيم 600 نفر و يكهزار و 800 نفر غير مستقيم از جمله اين طرح ها محسوب مي شود.

فولاد استاني بافت - واحد احياي مستقيم براي توليد 800 هزار تن آهن اسفنجي با 134 ميليون دلار سرمايه گذاري و اشتغال مستقيم 230 نفر و 800 نفر غير مستقيم و نيز فولاد سفيد دشت ( چهارمحال و بختياري) - احداث واحد فولاد سازي براي توليد 800 هزار تن اسلب ( شمش فولادي) با سرمايه گذاري 180 ميليون دلار، اشتغال 700 نفر به شكل مستقيم و سه هزار نفر اشتغال غير مستقيم را فراهم مي سازد.

فولاد استاني قائنات واحد احياي مستقيم براي توليد 800 هزار تن آهن اسفنجي با سرمايه گذاري 119 ميليون دلار و اشتغال مستقيم 300 نفر و اشتغال غير مستقيم يكهزار نفر پيش بيني شده است.

هفت طرح فولاد استاني در سال 1385 در دولت نهم كليد خورد، اما به دليل مشكلات مالي سالها متوقف ماند، اما در نيمه دوم سال 92 با مديريت دولت يازدهم اين طرح ها فعال شد و اكنون در سالهاي 98 و 99 انتظار مي رود كليه اين طرح ها كه 800 هزار تن تا يك ميليون تن ظرفيت دارند، در مدار توليد قرار گيرند، اكنون شماري از اين طرح ها واحد توليد آهن اسفنجي خود را در مدار توليد قرار داده اند.

فولاد سفيد دشت، بافت، قائنات، ني ريز، ميانه، سبزوار و شادگان كه به ترتيب در استانهاي چهارمحال و بختياري، كرمان، خراسان جنوبي ، فارس، آذربايجان شرقي، خراسان رضوي و خوزستان واقع شده اند.

نام نویسنده : روابط عمومي انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان ايران
تاریخ بروزرسانی : 1398/08/06