دولت و ملت همدلی و هم زبانی انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان
 
نمايشگاه صنعت آستراخان روسيه و استقبال كم شركت هاي ايراني
نمايشگاه صنعت آستراخان روسيه و استقبال كم شركت هاي ايراني پنجمين همايش و نمايشگاه صنعتي- بازرگاني ايران در حالي قرار است از 29 تا 31 خرداد امسال در بندر آستراخان روسيه برگزار شود كه مورد استقبال روس ها و اقبال كم ايراني ها قرار گرفته است.
1398/03/18

تهران- ايرنا- پنجمين همايش و نمايشگاه صنعتي- بازرگاني ايران در حالي قرار است از 29 تا 31 خرداد امسال در بندر آستراخان روسيه برگزار شود كه مورد استقبال روس ها و اقبال كم ايراني ها قرار گرفته است.

«حسن مرتجي» فعال اقتصادي و برگزاركننده اين نمايشگاه امروز (جمعه) به ايرنا گفت: تاكنون با بيش از 200 اتاق بازرگاني و اتحاديه هاي تجاري و صنعتي روسيه از 89 استان اين كشور براي حضور در نمايشگاه ياد شده مكاتبه شده و حتي در نظر داريم غرفه رايگان در اختيارشان قرار دهيم تا تجار روسي بتوانند گفت وگوهاي رو در رو (B TO B) با بازرگانان ايراني داشته باشند و نيازمندي هاي خود را به ويژه در صنعت ساختمان و مواد غذايي از كشورمان تامين كنند.

وي بيان داشت: تيزر تلويزيوني و راديويي اين نمايشگاه به زبان روسي قرار است 528 بار از 13 ژوئن تا 20 ژوئن (23 تا 30 خردادماه) از رسانه هاي اين كشور پخش شود كه نشان از علاقه مندي روس ها به اين دوره از نمايشگاه دارد، با اين حال شرايط نامساعد اقتصادي كشور سبب شده تا استقبال چنداني از سوي تجار و بازرگانان ايراني را شاهد نباشيم.

مرتجي خاطرنشان كرد: تاكنون 9 شركت خارجي از روسيه، قزاقستان، جمهوري آذربايجان و تركيه به همراه اتاق هاي بازرگاني استان هاي مختلف روسيه و مراكز تجاري قزاقستان و جمهوري آذربايجان مستقر در آستراخان براي حضور در نمايشگاه اعلام آمادگي كرده اند، اين در حالي است كه تا اين لحظه فقط 23 شركت ايراني نسبت به ثبت نام اقدام كرده اند.

پيشتر «هادي تيزهوش تابان» رئيس اتاق مشترك ايران و روسيه به ايرنا گفته بود: حجم كنوني تجارت ايران و روسيه حدود 2 ميليارد دلار در سال است كه با فراهم شدن زيرساخت هاي لازم تا 10 ميليارد دلار نيز قابل ارتقاء است.

مناطق جنوب و جنوب غربي روسيه با 14 استان و با حدود سه برابر وسعت ايران، به دليل نزديكي جغرافيايي و مشتركات فرهنگي با كشورمان، همواره يكي از اهداف صادراتي كالا و خدمات جمهوري اسلامي ايران به شمار مي رفته و مي رود.

برپايه اعلام مسئولان سازمان توسعه تجارت ايران، شركت كنندگان در نمايشگاه هاي برون مرزي مورد تاييد و داراي مجوز از سازمان توسعه تجارت، در صورت تكميل مدارك و مستندات از يارانه نمايشگاهي به عنوان مشوق برخوردار مي شوند.

«بهروز حسن الفت»، مدير كل دفتر اروپا و آمريكاي سازمان توسعه تجارت ايران پيشتر به ايرنا گفته بود: پارسال براي حضور در نمايشگاه هاي بين المللي در خارج از كشور، 50 درصد هزينه هاي غرفه داران تا سقف 20 ميليون تومان به شركت كنندگان پرداخت شد.

به گفته وي، پرداخت يارانه ياد شده جزو سياست هاي سازمان توسعه تجارت است كه امسال نيز ادامه خواهد داشت، اما درباره اعداد و ارقام نهايي آن تصميم گيري نشده و بايد در قالب بودجه، ابلاغ و تامين شود.

** سختي بازاريابي در بازارهاي خارجي

در اين پيوند، يك فعال اقتصادي به ايرنا گفت: شرايط كنوني اقتصادي كشور سبب شده به دليل افزايش هزينهها، شركت ها و تجار براي بازاريابي محصولاتشان در خارج انگيزه اي نداشته باشند.

وي كه خواست نامش در گزارش عنوان نشود، افزود: شرايط به گونه اي است كه اطميناني به فعاليت هاي اقتصادي نيست، بنابراين بازرگانان نيز به دنبال صادرات نيستند.

يك تاجر ديگر نيز معتقد است كه اين روزها خودتحريمي ها بيش از تحريم هاي خارجي بر شرايط كار و بازار تاثير گذاشته است.

وي با اشاره به شعار «رونق توليد» كه از سوي رهبر معظم انقلاب براي امسال در نظر گرفته شده، تاكيد كرد: به نظر مي رسد سياست هايي همچون بازگشت ارز حاصل از صادرات و اذيت و آزارهايي كه از سوي دستگاه هاي متولي براي پيمان سپاري ارزي انجام مي شود، ضد توليد عمل كرده و انگيزه صادرات را در بين فعالان اقتصادي كمرنگ كرده است.

به گفته فعالان اقتصادي، ارزان ترين مسير ارسال كالا به جنوب غربي روسيه و مناطق حاشيه رود «ولگا» با 10 استان و جمعيت بيش از 15 ميليون نفر، مسير دريايي بندر انزلي- بندر آستراخان است و علاوه بر آن از هزينه هاي مناسب بارانداز و دپوي كالا، همچنين تسهيلات اقامتي مناسب نسبت به ساير شهرهاي روسيه برخوردار است.

وجود مركز تجاري ايران (وابسته به اتاق ايران) در آستراخان و همچنين كنسولگري ايران در اين بندر و هزينه هاي پايين تر اين شهر در مقايسه با پايتخت روسيه، بر جذابيت هاي اين بازار براي تجار ايراني افزوده است.

برپايه اين گزارش، نمايشگاه ياد شده با محوريت صنعت ساختمان، تجهيزات صنعت نفت و گاز، سازه هاي مهندسي، پروژه هاي فني و مهندسي و توسعه شهري، ساخت و سازها و صدور خدمات فني و مهندسي مربوطه، صنايع الكترونيك، خدمات فني و مهندسي در زمينه هاي راه سازي، پل سازي و آسفالت، انتقال لوله هاي نفت و گاز، خودروسازي، لجستيك، حمل و نقل بين المللي، تجهيزات پزشكي، سلامت و دارويي، محصولات آرايشي و بهداشتي و شوينده ها، صنايع و تجهيزات غذايي و نوشيدني، نان، شيريني و شكلات، پتروشيمي، مصالح ساختماني، سيمان، آجر، گچ، رنگ و رزين، سرويس هاي بهداشتي، سنگ، شيشه، در و پنجره، لوله هاي انتقال آب و فاضلاب، بالابرها، سيستم هاي آبياري و كشاورزي، ماشين آلات و تجهيزات كشاورزي، ماشين آلات ساختماني، صنايع و محصولات غذايي و كشاورزي برگزار مي شود.

حمايت از توسعه صادرات از بندهاي سياست هاي اقتصاد مقاومتي است كه در سال 1392 ابلاغ شد. امسال نيز سال رونق توليد نام دارد.

تعداد بازدید: 177
كليه حقوق اين پرتال متعلق به انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان مي باشد.
Powered by DorsaPortal