دولت و ملت همدلی و هم زبانی انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان
 
ممنوعيت واردات برخي كالاها از سوي عراق موضوع عجيبي نيست
ممنوعيت واردات برخي كالاها از سوي عراق موضوع عجيبي نيست رئيس اتاق بازرگاني مشترك ايران و عراق معتقد است آنچه در رابطه با ممنوع شدن واردات برخي كالاهاي ايراني به عراق مطرح شده، يك مساله‌ در چارچوب سياست‌گذاري‌هاي كلان دولت عراق است كه صادركنندگان ايراني مي‌توانند با وجود آن، اهداف خود در اين بازار را دنبال كنند.
1398/02/21

يحيي آل‌اسحاق در گفت‌وگو با ايسنا، اظهار كرد: همان‌طور كه بسياري ديگر از كشورهاي جهان در رابطه با سياست‌هاي وارداتي خود و چگونگي انتقال آنها به توليد تصميم‌گيري مي‌كنند، بغداد نيز در همين چارچوب تلاش دارد برخي سياست‌هاي اقتصادي‌اش را اصلاح كند.

به گفته وي دولت عراق به دنبال آن است تا شرايط را براي توليد كالاهايي كه امكان توليدشان در داخل خاك اين كشور وجود دارد را فراهم كند و از اين‌رو در رابطه با واردات برخي كالاها به اين كشور تجديدنظر كرده است.

رئيس اتاق بازرگان مشترك ايران و عراق با بيان اين‌كه صادركنندگان ايراني نسبت به تغيير شرايط‌شان در بازار عراق اقدام كرده‌اند، توضيح داد: با توجه به تاكيد عراق بر لزوم توليد برخي كالاها در داخل اين كشور توليد كنندگان ايراني در بعضي از شهرهاي عراق سرمايه‌گذاري كرده و با استفاده از امكاناتي كه اين دولت در اختيارشان قرار داده است نسبت به توليد و فروش كالا اقدام كردند. اين موضوع باعث مي‌شود هم بازار عراق براي فعالان اقتصادي ايران از بين نرود و هم با دور زدن برخي سياست‌ها مانند تعرفه‌هاي وارداتي فعاليت در اين بازار صرفه اقتصادي داشته باشد.

آل‌اسحاق با اشاره به تلاش عراق براي يكپارچه‌سازي اداره گمركات در دولت مركزي و اقليم كردستان، تصريح كرد: پيش از اين گمرك اقليم تا حدي از استقلال برخوردار بود و براي مثال كالاهايي مانند سيمان كه ورود آنها به عراق متوقف شده بود امكان انتقال به كردستان را داشتند، اما با سياست‌هاي جديد عراق تلاش كرده كه قوانين گمركي را يكپارچه كند و دليل توقف ورود سيمان به عراق همين موضوع بوده است.

رئيس اتاق بازرگان مشترك ايران و عراق در پاسخ به اين سوال كه آيا سياست‌هاي اعمال شده درباره كالاهاي ايراني از سوي عراق در رابطه با كالاهاي ديگر كشورها نيز اعمال مي‌شود؟ اظهار كرد: وقتي صحبت از سياست‌گذاري كلان اقتصادي در رابطه با محدود كردن واردات كالاهايي كه امكان توليدشان وجود دارد مي‌شود، قطعاً ميان كشورها تفاوتي نيست، اما عراق از سال‌ها پيش با برخي كشورها مانند اردن يك توافق تعرفه ترجيحي داشته است كه اجرايي شدن اين موضوع باعث سخت‌شدن شرايط رقابت ميان كالاهاي ايراني و كالاهاي اين كشورها در عراق مي‌شود.

وي ادامه داد: ما در طول ماه‌هاي گذشته مذاكرات گسترده‌اي با طرف عراقي داشته‌ايم كه شرايط در اين رابطه نيز تغيير كند. در صورت نهايي شدن مذاكرات مي‌توان انتظار داشت كه براي برخي از اين كالاها تعرفه ترجيحي براي توليدات ايران نيز در نظر گرفته شود يا عراق با سياست‌گذاري جديد امكان برابر كردن شرايط رقابت را ايجاد كند.

آل‌اسحاق خاطر نشان كرد: همان‌طور كه ايران نيز با كشورهاي مختلف توافق‌نامه‌هاي اقتصادي خاص دارد عراق نيز امكان تصميم‌گيري در اين حوزه‌ها را داشته است و شايد در كوتاه‌مدت اين سياست‌هاي محدود كننده به صادركنندگان ما شوك وارد كند، اما در بلندمدت با طرح‌هايي مانند سرمايه گذاري و مشاركت در عراق مي‌توان از نگراني‌هاي كوتاه‌مدت عبور كرد.

به گزارش ايسنا، چند روز قبل عراق اعلام كرد كه ورود تعدادي از كالاهاي ايراني به اين كشور متوقف خواهد شد. در فهرست‌هاي ارائه شده نام كالاهايي مانند سيمان، آبميوه و نوشيدني و بستني به چشم مي‌خورد.

بررسي عملكرد اقتصاد ايران در سال‌هاي گذشته نشان مي‌دهد كه عراق در كنار چين يكي از اصلي‌ترين شركاي تجاري كشور به‌شمار مي‌رود.

تعداد بازدید: 131
كليه حقوق اين پرتال متعلق به انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان مي باشد.
Powered by DorsaPortal