دولت و ملت همدلی و هم زبانی انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان
 
ساخت و ساز ايران به سمت استانداردهاي جهاني برود
ساخت و ساز ايران به سمت استانداردهاي جهاني برود مديركل دفتر مقررات ملي و كنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازي گفت: بهره گيري از فناوري BIM در طراحي و اجراي پروژه هاي عمراني، كيفيت ساخت و ساز ايران را به استانداردهاي جهاني نزديك مي كند.
1398/02/14
به گزارش ايرنا، حامي ماني فر در دومين كنفرانس بين المللي مدلسازي اطلاعات ساختمان(BIM) تاكيد كرد: طول مدت متوسط اجراي پروژه هاي عمراني و ساخت و ساز در ايران بالا است و سالانه چهار هزار ميليارد تومان به دليل پايين بودن عمر ساختمان در كشور خسارت پرداخت مي شود.
وي با تاكيد بر لزوم حركت ايران به سمت رعايت استانداردهاي جهاني افزود: با بهره گيري از فناوري هايي مانند فناوري BIM اين خسارت ها در كشور به حداقل مي رسد و بهره وري افزايش مي يابد.
ماني فر اظهار داشت: حدود 40 درصد از انرژي كشور معادل 430 ميليون بشكه نفت در سال كه نزديك سه برابر استاندارد جهاني است، سهم بخش ساخت و ساز در اقتصاد و مصرف منابع كشور محسوب مي شود.
مدير كل دفتر مقررات ملي و كنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازي گفت: اكنون مدت زمان بسياري صرف پروژه هاي ساخت و ساز مي شود و حدود 30 درصد از ظرفيت توليد سيمان كشور در اين بخش از دست مي رود.
وي يادآورشد: در صورتي كه بتوان به استانداردهاي جهاني در حوزه ساخت و ساز نزديك شد مي توان سالانه شاهد صرفه جويي250 ميليون بشكه نفت در سال بود.
ماني فر با اشاره به اقدامات اداري و پيگيري انجام شده در وزارت راه و شهرسازي براي بهره گيري از فناوري BIM در كشور اظهار داشت: بايد پيش از اجراي اين فناوري حتما نقشه راه تهيه و بر اساس آن حركت و اقدام كنيم.
مديركل دفتر مقررات ملي و كنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازي گفت: موضوع استفاده از فناوري BIM از سال 96 مد نظر قرار گرفت اما به دليل مقاومت بالاي موجود روند نهادينه سازي استفاده از آن انرژي بسياري گرفت.
وي يادآورشد: اكنون به نظر مي رسد كه ريل گذاري اوليه رخ داده است و قطار اين فناوري در كشور آماده حركت و اجرايي شدن است.
ماني فر اظهار داشت: مشاركت در ميان بخش خصوصي و نهادهاي مرتبط با ساخت و ساز و زير ساخت هاي اين حوزه بايد شكل بگيرد و اين فناوري به مرحله بهره برداري درآيد.
مديركل دفتر مقررات ملي و كنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازي به سهم ساخت و ساز در اقتصاد و مصرف منابع كشور اشاره كرد و گفت: بيش از 30 درصد از جريان اقتصاد كشور مربوط به اين حوزه و بالغ بر 40 درصد از سرمايه كشور در اين بخش ذخيره شده است.
وي خاطرنشان كرد: 70 درصد از سرمايه گذاري دولتي به حوزه ساخت و ساز اختصاص مي يابد و 90 درصد از فعاليت هاي اين حوزه در بخش خصوصي فعال است.
ماني فر ادامه داد: 10 درصد از اشتغال كشور به صورت مستقيم به حوزه ساخت و ساز اختصاص دارد و كشور تا سال 1404 نيازمند ساخت 1.5 ميليون واحد مسكوني است.
مديركل دفتر مقررات ملي و كنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازي با بيان اينكه 25 ميليون واحد مسكوني در كشور وجود دارد، از ساخت روزانه بيش از سه هزار واحد مسكوني خبر داد.
وي به وضعيت قابل قبول كشور در حوزه فناوري و ساختمان بر اساس آمار جهاني در سال 2016 ميلادي اشاره و اضافه كرد: ايران در سرآمدي فناوري رتبه 97 جهاني، در نوآوري رتبه 89 و رقابت پذيري رتبه 76 جهان را دارد.
فناوري مدلسازي اطلاعات ساختمان (BIM) در كنار كمك به طراحي پروژه هاي عمراني به شكل سه بعدي(طول، عرض و ارتفاع) به برآورد زمان اجرا، هزينه مورد نياز، قابليت اجرايي داشتن يك طرح و ديگر مباحث فني مورد نياز مي پردازد.
اين كنفرانس به مدت 2 روزه از 10 تا 11 ارديبهشت امسال در محل پژوهشگاه نيرو برگزار مي شود.
تعداد بازدید: 178
كليه حقوق اين پرتال متعلق به انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان مي باشد.
Powered by DorsaPortal