دولت و ملت همدلی و هم زبانی انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان
 
نيازمند بخش خصوصي و اتاق بازرگاني پويا و قوي هستيم
نيازمند بخش خصوصي و اتاق بازرگاني پويا و قوي هستيم دكتر حميدرضا آصفي در چهارمين جلسه هم انديشي صنعت سيمان كه در روز يكشنبه مورخ 6/8/97 در محل انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان برگزار شده بود، به تحليل وضعيت سياسي در جهان پرداخت. او به لزوم قدرتمند شدن اتاق تاكيد كرد و گفت: لازم است بخش خصوصي پويا و قوي داشته باشم، تا مجلس و دولت بدون نظر كارشناسي آن ها قانوني را وضع نكنند.
1397/08/07

حميدرضا آصفي در چهارمين جلسه هم انديشي صنعت سيمان كه در روز يكشنبه مورخ 6/8/97 در محل انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان برگزار شد، گفت: من دنيا را در يك شرايط مستقر نمي بينم، دنيا در حال گذر است و اين شرايط به شدت متغير است و سريع مي گذرد. او گفت: در دنياي فعلي دوستان و دشمنان به سرعت جايشان را  با يكديگر عوض مي كنند و به طور قطع نمي توان روي كسي سرمايه گذاري ثابت كرد. آصفي نتيجه گيري كرد: بنابراين پيوندها، دوستي ها و دشمني ها بسيار متغير است. او با تاكيد بر اينكه در چنين شرايطي بايد تصميم گيري ها هوشمندانه باشد، گفت: پشتوانه اين گفته ام  اتفاقات رخ داده در كشور تركيه و در ارتباط با قتل قاشقچي است. كشوري مثل عربستان طراحي احمقانه اي در كشور تركيه انجام داد. اين مساله را من يك حالت طبيعي نمي بينم و فكر مي كنم به دليل توكلي كه ما به خدا كرديم، خداوند روزي ما را جاي ديگري داد. او تاكيد كرد: در مساله تركيه شاهد آن هستيم كه به خاطر فشار افكار عمومي چه اتفاق هايي افتاد وگرنه آمريكا و اروپا خيلي نمي خواست تا آخر مساله پيش بروند. او توضيح داد: كسي كشته شد كه هم پشتوانه سياسي اخواني داشت و از طرفي خبرنگاري بود كه در واشنگتن پست مي نوشت. آصفي به لزوم دقت در تصميم گيري در دنيايي با چنين مشخصاتي تاكيد كرد و گفت: من در گذشته گفته بودم كه تحريم ها عليه كشورمان از بين نخواهد رفت، بلكه جابجا خواهد شد.

سخنگوي وزارت امورخارجه كشورمان در دولت اصلاحات به مصمم بودن آمريكا و ترامپ در تحريم هاي بيشتر عليه ايران تاكيد كرد و گفت: افرادي كه دور آقاي ترامپ جمع شده اند، همگي سابقه فعاليت ضد جمهوري اسلامي ايران دارند، از جمله آقاي جان بولتن كه حقوق بگير منافقين بوده است و غيره. آصفي معتقد است، گفته آمريكا در خصوص اينكه به دنبال تغيير رفتار در ايران است، مغطله است. او توضيح داد: آمريكايي ها مغلطه مي كنند و مي گويند ما به دنبال تغيير رفتار در ايران  هستيم و به دنبال تغيير نظام نيستيم. تغيير رفتار آن ها يعني استحاله نظام ودر واقع آمريكا به دنبال جمهوري اسلامي است  كه به دنبال آرمان ها نباشد. مثلا جمهوري اسلامي پاكستان. آن ها با اسم مشكل ندارند، بلكه با انديشه ها مشكل دارند.

آصفي درباره تحريم هاي 13 آبان (4 نوامبر) گفت: هرچند كه آقاي ترامپ همه كارهايي  كه لازم بوده است، عليه ما انجام داده است. اما، در 13 آبان (4 نوامبر) مقداري سخت گيري بيشتر خواهد شد و شايد حدود 30 درصد بدتر از شرايط فعلي بشود، اما دنيا به پايان نمي رسد و همه راه ها بسته نمي شود. او درباره برجام توضيح داد: برجام فضاي بين المللي را براي ما عوض كرد. آب باريكه خوبي بود. اي كاش ما در اين يكي- دو سال مي توانستيم ساختارهاي داخلي را به هم بزنيم، هرچند كه نتوانستيم. آصفي با تاكيد بر اينكه تحريم ها با ما و ما با تحريم ها زندگي خواهيم كرد، توضيح داد: اگر كسي يك روز گفت، تحريم ها برداشته مي شود، باور نكنيد. اما بايد به قدري قدرتمند بشويم كه تحريم ها ديگر بي اثر شود. همانند كاري كه چين انجام داد. به طوريكه هركاري آمريكا عليه چين انجام مي دهد، چين نيز مقابله به مثل مي كند. آصفي با تاكيد بر اينكه بايد داخل را درست كنيم، گفت: بايد ساختارها را عوض كنيم و روي چيزهايي برنامه ريزي و سرمايه گذاري كنيم كه دست خودمان است و نه دست ديگران باشد. او با بيان اينكه اگر بخواهيم روي بودن و نبودن تحريم كار كنيم، هميشه عقب خواهيم بود. ادامه داد: ما يكي دو سال زمان نياز داريم كه ساختارهايمان را عوض كنيم و  بايد ساختار را با وضعيت موجود منطبق كرد. او درباره شرايط سياسي داخل كشور گفت: مزتي در گذشته داشتيم كه الان نداريم و آن اينكه  در گذشته مردم با مسئولين بيشتر همراه بودند. آن موقع اعتماد مردم به مسئولين بيشتر بود. آن موقع اگر مسئولين چيزي مي گفتند، مردم چشم بسته گوش مي كردند. امروز لازم است تا اين نقيصه برطرف شود.

دكتر حميدرضا آصفي با تاكيد بر تنها بودن ترامپ در دنيا گفت: ترامپ اروپايي ها را تحقير كرده است، با آن ها زبان درشتي كرده است و از پيمان هاي مختلف خارج شده است. او گفت: ترامپ باعث شد كه اروپايي ها، بيشتر به سمت روسيه بيايند و پوتين درباره جمهوري اسلامي متفاوت فكر كند. هرچند كه آصفي تاكيد كرد: البته روسيه هم يك بازيگر است و منافع ملي خودش را مي بيند.

آصفي معتقد است كه آمريكاي امروز نسبت به آمريكاي سال 1358 بسيار منزوي و تنهاست. آصفي دربخشي ديگر از صحبت هاي خود گفت: برجام 25 درصد مشكلات ما را حل مي كند، 75 درصد مشكلات داخل كشور است. بنابراين نيازمند تغيير در ساختار و شفاف سازي هستيم. مجلس بايد وظايف خود را بداند و ...

سخنگوي سابق وزارت امورخارجه معتقد است كه بعد از 4 نوامبر شكاف بيشتر بين اروپا و آمريكا خواهد افتاد. هرچند در ادامه همگرايي بيشتري بين اروپا و آمريكا را خواهيم ديد. او توضيح داد: شكاف بيشتر را در مورد برجام و همگرايي بيشتر را در مورد مسائل منطقه، سوريه، توان موشكي و صلح خاورميانه خواهيم ديد.

آصفي گفت: تصور مي كنم در آينده با دشواري هايي روبرو خواهيم شد. در زمينه حمل و نقل دچار دشواري خواهيم شد، در زمينه بانك ها دچار دشواري خواهيم بود، در زمينه بيمه ها نيز مقداري مشكلات ما بيشتر خواهد شد. بايد آماده باشيم براي اين ها هم برنامه ريزي كنيم.

او خطاب به مديران عامل صنعت سيمان كشورمان گفت: اگر من يك توليدكننده باشم، فرضا مديرعامل يك شركت سيماني باشم، ترجيح مي دهم با كشورهاي همسايه كه راه زميني داريم، كار كنم يا با كشورهاي همسايه اي كار مي كنم كه كشتي هايمان راحت بتوانند كالا را حمل و نقل كنند.

او به لزوم قدرتمند شدن اتاق بازرگاني در چنين شرايطي تاكيد كرد و گفت:  به نظر من بخش خصوصي در اين شرايط نقش مهمي مي تواند داشته باشد. اگر بخش خصوصي پوياي تاثيرگذار داشته باشيم كه روي قوانيني كه دارد مصوب و ابلاغ مي شود، حضور موثر داشته باشد، حتما به صلاح كشور است. اتاق بازرگاني به قدري قوي شود كه مجلس و دولت بدون نظر كارشناسي آن ها قانوني را وضع نكنند.

سخنگوي وزارت امورخارجه در دولت ا صلاحات گفت: اعتقاد جدي دارم كه ما يكي دو سال در پيچ سخت خواهيم بود ولي پيچي كه در انتها به جاده هموار و كوه و دريا خواهيم رسيد. راه چاره اين است كه بايد طراحي كرد و شرايط را آماده كرد، براي اين وضعيت ما در منطقه شاهد پيمان هاي جديد هستيم. روزي شوراي همكاري خليج فارس به وجود آمد كه عليه جمهوري اسلامي ايران كار كند. ( قطر، امارات و بحرين و سعودي و كويت)، اما امروزه اين شورا كاملا از بين رفته است.

او به ترميم روابط جمهوري اسلامي ايران با كشورهاي همسايه اشاره كرد و گفت: روابط تركيه روز به روز با ايران در حال ترميم شدن و بهتر شدن است. ضمن اينكه داستان قاشقچي هم فضا و هم زمان در اختيار ديپلماسي ما قرار داد. در داستان قاشقچي اولين بازنده رژيم صهيونيستي بود.

او به لزوم بهره مندي از فضا و اتفاقات جديد در منطقه اشاره كرد و گفت: ما در منطقه شاهد شكل گيري هاي جديد هستيم. ما بايد از اين فضا و اتفاقات منطقه حداكثر استفاده را ببريم.

آصفي با تاكيد بر اينكه فروش نفت ما هرگز به صفر نخواهد رسيد، گفت: توليد نفت از حدي به بيشتر مقرون به صرفه نيست. اما مي توان پيش بيني كرد كه نفت ما صادراتش كاهش يابد. تصور نمي كنم كه ميزان صادرات ما كمتر از يك ميليون و 300 هزار بشكه شود. اما از طرفي با افزايش قيمت نفت روبرو خواهيم شد.

آصفي با تاكيد بر اينكه شرايط سخت است، اما در بلند مدت اين شرايط به نفع ماست، گفت: معتقدم اگر مقداري حواسمان جمع باشد، ساختارها را مي توانيم تنظيم كنيم تا از اين اوضاع يك كشور قدرتمند به دست آوريم. در اين شرايط خيلي خوب مي شود صادرات كرد، اما بايد مقاصد صادراتي را با هوشياري به دست آورد.

او كاهش ارزش پول ملي را ناشي از ضعف و سوء مديريت دولت و تيم اقتصادي دولت دانست و گفت: نبايد اين مساله را به موضوعات كلان كشور ارتباط داد.

تعداد بازدید: 633
كليه حقوق اين پرتال متعلق به انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان مي باشد.
Powered by DorsaPortal