احتمال افزايش 20 درصدي قيمت سيمان
احتمال افزايش 20 درصدي قيمت سيمان دبير انجمن كارفرمايان صنعت سيمان از احتمال افزايش 20 تا 25 درصدي قيمت سيمان خبر داد.
1397/08/06

عبدالرضا شيخان در گفت‌وگو با ايسنا،‌ اظهار كرد:‌ با وجود اين‌كه ارزبري صنعت سيمان زياد نيست اما بالا رفتن نرخ ارز از ابتداي امسال باعث شده هزينه تامين مصالح، قطعات و پيمانكاري افزايش چشمگيري داشته باشد.

وي با بيان اين‌كه ادامه فروش سيمان با قيمت كنوني، كارخانه‌ها را دچار زيان خواهد كرد، ‌اظهار كرد: بررسي‌ها نشان مي‌دهد شرايط اقتصادي و افزايش نرخ ارز حدود 30 تا 40 درصد قيمت تمام شده توليد سيمان را بالا برده، ولي با اين حال افزايش منطقي قيمت سيمان حدود 20 تا 25 درصد است.

او با تاكيد بر اين‌كه هوز تصميم قطعي درباره ميزان افزايش قيمت سيمان گرفته نشده است،‌ اضافه كرد:‌ در حال حاضر انجمن سيمان با همكاري يك موسسه در حال انجام كار كارشناسي است و بعد از آماده كردن مدارك و مستندات،‌ هم‌انديشي با مديران، بررسي مناطق توزيع و صادرات، تصميم قطعي گرفته شده و قيمت دقيق سيمان اعلام خواهد شد.

به گفته دبير انجمن كارفرمايان صنعت سيمان، در حال حاضر هر تن سيمان از سوي كارخانه‌ها به قيمت 150 تا 160 هزار تومان به فروش مي‌رسد و با توجه به اين‌كه هر تن سيمان تقريبا معادل 20 كيسه 50 كيلوگرمي است، هر كيسه آن حدود 8000 تومان قيمت دارد.

ثبات توليد سيمان در نيمه نخست امسال

شيخان در ادامه با بيان اين‌كه در شش ماهه نخست امسال ميزان ساخت‌وساز و در نتيجه توليد سيمان كاهش چنداني نداشته است، اظهار كرد: مصرف داخلي سيمان حدود دو درصد كاهش داشته، اما در مقابل صادرات آن افزايش يافته است.

به گفته وي بازار  امسال تفاوت چنداني با سال گذشته نداشته ‌به طوري‌كه توليد شش ماهه نخست امسال حدود 28 ميليون و 700 هزار تن بوده و صادرات سيمان و كلينكر نيز حدود 6 ميليون و 824 هزار تن بوده است.

دبير انجمن كارفرمايان صنعت سيمان خاطرنشان كرد: مصرف سيمان يكي از شاخص‌هاي رشد ساخت‌وساز است كه نشان مي‌دهد ميزان ساخت‌وساز تفاوت چنداني با سال گذشته نداشته اما شاخص‌هاي ديگر نيز بايد بررس