دولت و ملت همدلی و هم زبانی انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان
 
اختراع فناوري «ميرا كننده زلزله» به دست دانشمند ايراني
اختراع فناوري «ميرا كننده زلزله» به دست دانشمند ايراني پژوهشگر كشورمان پس از ده سال تحقيق، پژوهش و تلاش مستمر موفق به طراحي و اختراع چهار سامانه مستهلك كننده زلزله شد.
1397/07/29

دكتر حجازي استاد و پژوهشگر كشورمان در دانشگاه « يو پي ام » مالزي به همراه تيمش ، پس از ده سال تحقيق ، پژوهش و تلاش مستمر موفق به طراحي و اختراع چهار سامانه مستهلك كننده زلزله شد.

در مراسم عقد قرارداد فروش حق امتياز تجاري سازي اين اختراع، پروفسور «عيني ادريس» رئيس دانشگاه «يو پي ام» مالزي گفت: با همكاري اين دانشگاه و صاحب اين اختراع دكتر «حجازي»، حق امتياز تجاري سازي سامانه هاي چهارگانه ميراكننده زلزله به يكي از بزرگترين شركت هاي صنعتي داخلي واگذار شد تا انحصار اين فناوري كه در دست ژاپن و آمريكا است با نبوغ، ابتكار، دانش و هوش ايراني شكسته شود.
دكتر «حجازي» گفت: هر چهار سامانه مستهلك كننده زلزله مي تواند در ساختمان ها استفاده شود تا آثار تخريبي نيروي زلزله با هر ريشتري را بر روي آن ها كاهش دهد.
وي افزود: در ساخت و طراحي اين دستگاهها از لاستيك مالزي استفاده شد، زيرا ظرفيت خوبي براي كاهش اثر لرزه بر روي سازه هاي مختلف دارند.
دكتر «حجازي» گفت: اين دستگاهها به راحتي قابل حمل و نقل است و در هر سازه اي مي تواند نصب شود تا از آثار تخريبي زلزله در مناطقي كه دچار زلزله هاي زياد مي شوند، جلوگيري كند.
اين مخترع ايراني تاكيد كرد: هزينه ساخت اين دستگاهها در مقايسه با نمونه هاي آمريكايي و ژاپني 70 درصد كمتر است و كارايي اين دستگاه در جذب، كاهش و مهار 30 تا 70 درصدي قدرت تخريبي زلزله به مراتب بيشتر است.

دكتر حجازي از توليد انبوه اين تجهيزات پيشرفته خبر داد و افزود: بنگلادش 30 دستگاه را براي ايمن سازي پل هاي شهري سفارش داده است.

وي گفت: با توجه به زلزله خيز بودن كشورمان در طي اين ده سال مهمترين هدف مبنايي ما طراحي و ساخت اين فناوري به روشي مقرون به صرفه بود تا همه مردم به راحتي بتوانند با هزينه ارزان از آن براي ايمن سازي ساختمان هايي كه در آن زندگي مي كنند؛ استفاده نمايند.

وي همچنين از انتقال اين تكنولوژي با جذب سرمايه گذاران خارجي در قالب تاسيس يك شركت دانش بنيان به ايران در كمتر از دو ماه آينده خبر داد.
«
مهدي محمدي» دانشجوي ايراني مقطع دكترا و از اعضاي اين گروه نيز درباره اين فناوري گفت: از اين اختراع مي توان در سازه هاي مختلف مانند پل ها، ساختمان هاي مختلف و برج ها استفاده كرد؛ زيرا دستگاههاي ساخته شده قابليت تطابق خود با شرايط سازه هاي مختلف را دارند.
«
اسماعيل ابراهيمي» دانشجوي ايراني مقطع دكترا و ديگر عضو تيم تحقيقات اين نوآوري هم افزود: در ساخت دستگاه ميراكننده زلزله از لاستيك طبيعي استفاده شده كه قدرت بسيار بالايي براي جذب و ميراگري نيروي زلزله دارد.
دكتر «عبدالحسين فريدون» رايزن علمي ايران در شرق آسيا و استراليا نيز كه در اين مراسم حضور داشت گفت: خوشحالم كه يكي از استادان ايراني موفق شد در دانشگاههاي مالزي در زمينه زلزله و ارتعاشات ، اختراع خود را ثبت و به مرحله تجاري سازي رسانده است.
وي افزود: استادان و دانشجويان ايراني نشان دادند درهر دانشگاهي كه حضور يابند، از نظر علمي مي درخشند و همواره توانايي هاي علمي خودرا به منصه ظهور رسانده اند.
رايزن علمي ايران در جنوب شرق آسيا و استراليا از استفاده اين فناوري با ارزش در داخل كشور خبر داد.

انجمن سيمان هم به جناب آقاي دكتر فرزاد حجازي و همكارانش تبريك عرض نموده و پيشرفت روز افزون اين تكنولوژي را در كشور عزيزمان آرزومند است.

تعداد بازدید: 236
كليه حقوق اين پرتال متعلق به انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان مي باشد.
Powered by DorsaPortal