دولت و ملت همدلی و هم زبانی انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان
 
مطالبات صنعت سيمان از سازمان برنامه و بودجه
مطالبات صنعت سيمان از سازمان برنامه و بودجه سيدمحمد اتابك گفت: در سال 93 با كمبود گاز مواجه شديم كه در جلسه‌اي با وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار بر اين شد ....
1397/04/16
رئيس انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان كشور، ضمن تشريح روند طولاني مدت پرداخت وصول مطالبات شركت‌هاي سيماني، از عملكرد سازمان برنامه و بودجه در اين حوزه انتقاد كرد.
 
سيدمحمد اتابك گفت: در سال 93 با كمبود گاز مواجه شديم كه در جلسه‌اي با وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار بر اين شد،‌ صنايعي كه مصرف بالا دارند، توليد خود را كم كنند. بر اين اساس در نشستي كه با حضور انجمن سيمان صورت گرفت مصوب شد كه كارخانه‌ها به مدت 20 روز در سال 93 تعطيل شود تا دوره سرما را بدون مشكل قطع گاز براي منازل خانگي پشت سر بگذاريم.اتابك افزود: بر اين اساس مصوب شد، دولت مابه‌التفاوت 20روز تعطيلي را به اين صنعت پرداخت كند كه رقم مذكور با توجه به ارزش ريالي صادراتي و داخلي آن زمان، معادل 29 ميليون دلار مورد توافق و جمع‌بندي قرار گرفت.وي ادامه داد: با وجود تاكيدها و موافقت‌هاي صورت گرفته از سوي وزير صنعت، معدن و تجارت و وزير نفت، بيش از چهار سال است كه سازمان برنامه و بودجه با تعلل، از بازپرداخت دين سر باز مي‌زند.
اين در حالي است كه اسحاق جهانگيري معاون اول رئيس‌جمهور در اين مورد، دستور ويژه صادر كرده كه حتي اگر نياز به مصوبه شوراي اقتصاد يا دولت را دارد اعلام كنند تا وصول مطالبات انجام شود؛ اما متاسفانه تاكنون به دليل بوروكراسي عريض و طويل سازمان برنامه و بودجه، صنعت سيمان نتوانسته مطالبات خود را وصول كند.اتابك تصريح كرد:‌ دولت‌ها در شرايط سخت وقتي كه از صنايع درخواستي دارند، بايد به همان نسبت نيز به انجام تعهدات خودشان پايبند و متعهد باشند.وي افزود: شركت‌هاي سيماني در وضعيتي هستند كه توان پرداخت بدهي‌هاي مصرف گاز را ندارند و اگر اين وعده (پرداخت مطالبات در سال 93) انجام نشود و سردرگمي اين صنعت ادامه دار باشد، موجب نگرش منفي صنعت سيمان به سازمان برنامه و بودجه خواهد شد.
اتابك ادامه داد: صنعت سيمان اميدوار است كه با دستور معاون اول رئيس‌جمهور و اقدام فوري سازمان برنامه و بودجه اين بدهي پرداخت شود و صنعت سيمان وارد درگيري حقوقي و قضايي عليه سازمان برنامه و بودجه نشود.وي در ادامه به چالش‌هاي عمده اين صنعت اشاره كرد و گفت: مدتي است كه توليدكنندگان از لحاظ مصرف داخلي به دليل ركود در بخش ساختمان، با مشكل مواجه شده‌اند. همچنين مصرف داخلي سيمان به‌رغم افزايش ظرفيت توليد 8 ميليون تني، در سال 97 نسبت به 91 از 70 ميليون تن به 55 ميليون تن كاهش يافته كه اين ميزان كاهش مصرف با افزايش ظرفيت توليد باعث شده كه تقريبا تمام كارخانه‌هاي كشور با ميانگين 65 درصد راندمان، توليد داشته باشند.
اتابك تصريح كرد: همچنين افزايش هزينه‌هاي ثابت (تورم سالانه، قطعات يدكي ارزبر و افزايش دستمزد) موجب بالا رفتن قيمت تمام شده محصولات شده كه اين امر در صورت‌هاي مالي شركت‌هاي سيماني حاضر در بورس بسيار ملموس است. اين در حالي است كه انجمن سيمان، هزينه استهلاك كارخانه‌هاي كشور را از 10 سال به 20 سال افزايش داده كه اگر اين كار انجام نمي‌شد اكثر كارخانه‌هاي كشور با زيان روبه‌رو مي‌شدند. وي بيان كرد: همچنين افزايش 20 درصدي كرايه حمل و نقل توسط دولت، به مشكلات اين صنعت اضافه كرده است.اتابك ضمن انتقاد از تاخير تعيين تكليف تسهيلات ارزي به صنعتگران فعال در حوزه سيمان گفت: چندين سال است كه از پرداخت وام‌هاي ارزي براي توسعه صنعت سيمان گذشته و به‌‌رغم نگاه مثبت دولت و مجلس، متاسفانه نمايندگان بخش خصوصي (اتاق بازرگاني) با عدم مديريت صحيح و تعويض مداوم نمايندگان ارسالي به كميته تصميم‌گيري، اين مورد را به تعويق انداخته‌اند كه اين يكي از مطالبات صنعت سيمان است.رئيس انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان كشور به افزايش نرخ سيمان در سال جاري اشاره كرد و گفت: با توجه به كاهش مصرف نسبت به راندمان توليد، افزايش تورم و دستمزد، توافقاتي در بين مديران عامل هلدينگ‌ها و انجمن سيمان صورت گرفته و با وزارتخانه نيز هماهنگ شده كه تعديل قيمتي براي حفظ صنعت سيمان انجام شود.
تعداد بازدید: 399
كليه حقوق اين پرتال متعلق به انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان مي باشد.
Powered by DorsaPortal