دولت و ملت همدلی و هم زبانی انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان
 
توليد انرژي از سامانه هاي خورشيدي؛ به صرفه و ضامن حفظ محيط زيست
توليد انرژي از سامانه هاي خورشيدي؛ به صرفه و ضامن حفظ محيط زيست خيز كشورهاي پيشرفته به سوي استفاده از سامانه هاي خورشيدي، بيانگر به صرفه بودن و نقش انرژي هاي تجديدپذير در كاهش آلاينده هاست همچنانكه كشور ما نيز به اين سمت گام برداشته و دستگاه هاي اجرايي ملزم شده اند بخشي از برق مورد نياز خود را ازطريق پنل هاي خورشيدي تامين كنند.
1396/11/08
ايران اكونوميست - توليد انرژي از سامانه هاي خورشيدي؛ به صرفه و ضامن حفظ محيط زيست
به گزارش ايران اكونوميست؛ خورشيد يكي از منابع مهم انرژي در منظومه شمسي است و طبق آخرين برآوردهاي رسمي اعلام شده عمر اين منبع انرژي بيش از 14 ميليارد سال است.
انرژي خورشيدي اصلي ترين منبع انرژي تجديدپذير در جهان و منبع عمده تمام انرژي‌هاي موجود در زمين است و همانند ساير انرژي‌ها بطور مستقيم يا غير مستقيم مي‌تواند به ديگر اشكال انرژي همانند گرما و الكتريسيته تبديل شود.
از آنجا كه افزايش جمعيت و بالا رفتن مصرف انرژي، ارمغان زندگي مدرن است پس به ‌تبع آن بايد ساز و كارهاي مناسبي ايجاد شود تا همپاي رشد مصرف، توليد نيز ارتقا يابد.
در اين ميان مصرف بي‌رويه برق يكي از معضلاتي است كه جامعه جهاني با آن دست و پنجه نرم مي‌كند بنابراين كشورها بدنبال يافتن راهكارهاي تازه‌اي هستند تا با هدر رفت كمتر منابع، به بهترين نتايج دست يابند.
موضوع نيروگاه خورشيدي يكي از اين راهكارهاي نوين است كه امروزه در جهان نگاه ويژه‌اي به آن وجود دارد چرا كه با بازده بالا و هزينه كم به انرژي قابل مصرف الكتريكي تبديل مي شود.
با توجه به محدوديت منابع سوخت فسيلي و زيانبار بودن استفاده غيراصولي از اينگونه سوخت‌ها براي سلامت محيط ‌زيست، بهره گيري از انرژي‌هاي تجديدپذير اهميت بيشتري پيدا كرده است.
ايران در بين مدارهاي 25 تا 40 درجه عرض شمالي قرار گرفته و در منطقه‌اي واقع است كه به لحاظ دريافت انرژي خورشيدي در بين نقاط جهان در بالاترين رده‌ها قرار دارد.
ميزان تابش انرژي خورشيدي در ايران بين 1800 تا 2200 كيلو وات ساعت بر مترمربع در سال تخمين ‌زده شده كه بالاتر از ميزان متوسط جهاني است و ب طور متوسط سالانه بيش از 280 روز آفتابي گزارش شده كه بسيار قابل توجه است.
با توجه به اينكه منابع آبي در كشور به شكل جدي كاهش يافته است بنابراين براي تامين انرژي از جمله برق نيز بايد منابع ديگري جايگزين آب شود كه استفاده از پنل‌هاي خورشيدي مي‌تواند در اين بين راهگشا باشد.
نيروگاه خورشيدي عبارت است از مجموعه فرآيندي كه با استفاده از پانل ها، انرژي خورشيد را دريافت و آن را به الكتريسيته تبديل مي‌كند تا براي مصارف تجاري و مسكوني قابل استفاده باشد.
شركت توزيع نيروي برق استان كردستان به منظور آشنايي دستگاه هاي اجرايي با مزايا و نحوه استفاده از سامانه هاي خورشيدي در ساختمان هاي اداري، اقدام به برگزاري سمينار آموزشي كرد كه مورد استقبال نيز قرار گرفت.

** استفاده از انرژي هاي تجديدپذير و پاك در دنياي امروز يك ضرورت است
مدير دفتر مديريت مصرف شركت توزيع نيروي برق استان كردستان مي گويد: استفاده بي رويه از سوخت فسيلي در جهان براي توليد انرژي مورد نياز، موجب انباشت گازهاي آلاينده بويژه گاز دي كسيدكربن در جو زمين و معضلي براي محيط زيست شده است.
فريد مظهري افزود: استفاده از انرژي هاي تجديد پذير و پاك در دنياي امروز ضروري است و كشورهاي توسعه يافته و در حال توسعه با سرعت به سمت استفاده از اين انرژي ها رفته اند.
وي ادامه داد: در ايران نيز براي كاهش توليد گازهاي دي اكسيدكرين، وزارت نيرو به كمك دولت طرح استفاده از انرژي خورشيدي، بادي و آبي را مطرح و در دستور كار قرار داده است.
به گفته وي، استان كردستان بدليل داشتن دما و نور مناسب و هواي نسبتا پاك، مستعد استفاده بيشتري از انرژي خورشيدي است.
مظهري يادآور شد: شركت توزيع برق استان كردستان در حد توان براي فرهنگ سازي استفاده از انرژي خورشيدي، تلاش خود را به كار گرفته است.
مدير دفتر مديريت مصرف شركت توزيع نيروي برق استان كردستان اضافه كرد: سال 88 به صورت پايلوت و براي اولين بار در استان، سيستم روشنايي مكان زيارتي - سياحتي خضر زنده سنندج به انرژي خورشيدي مجهز شد.
مظهري افزود: پس از موفقيت آميز بودن استفاده از اين سيستم، در سطح ادارات نيز به صورت سمبليك نيروگاه خورشيدي 10 كيلو وات در ساختمان فعلي شركت توزيع نيروي برق نصب شد تا علاوه بر فرهنگ سازي، تشويقي براي استفاده ديگر دستگاه ها از اين سيستم باشد.
وي با بيان اينكه دولت در سال 93 به منظور ترغيب مشتركان برق از جمله مشتركان اداري در بهره گيري از سيستم هاي خورشيدي طرحي ارائه كرد، ادامه داد: طبق آن طرح، درصورت نصب سيستم توليد انرژي خورشيدي در ادارات، دولت 50 درصد از هزينه ها را تقبل مي كند.

** ادارات ملزم به تامين 20 درصد برق خود از سامانه هاي خورشيدي هستند
مدير دفتر مديريت مصرف شركت توزيع نيروي برق كردستان يادآور شد: در سال 94 دولت بخشنامه اي صادر و ادارات دولتي را ملزم كرد كه 20 درصد از انرژي برق مورد نياز خود را از سامانه هاي خورشيدي تامين كنند.
به گفته مظهري، اين بخشنامه از طريق استانداري، كميته بهينه ساز مصرف و فرمانداري ها به تمام ادارات استان ابلاغ و شركت برق نيز خود عهده دار مشاوره و نظارت بر تحقق اين طرح شد.
وي تنها مشكل در اين خصوص را تامين بودجه دانست و اظهار كرد: از سازمان برنامه و بودجه استان درخواست كرديم در رديف بودجه ادارات، اعتباري براي ساخت اين نيروگاه ها درنظر بگيرد.

** دولت، برق توليدي سرمايه گذاران نيروگاه هاي خورشيدي را 10 برابر قيمت فروش به آنان، خريداري مي كند
مظهري به ابلاغ بخش نامه اي ويژه و حمايت دولت از سرمايه گذاران بخش خصوصي در صورت استفاده از سامانه هاي خورشيدي اشاره كرد و گفت: براساس اين طرح، اگر سرمايه گذاران در اين بخش در سطح خرد و كلان، نيروگاه خورشيدي هرچند كوچك نصب و به شبكه سراسري وصل و بار اين شبكه را به اين وسيله كم كنند، دولت نيز برق توليدي را حدود 10 برابر قيمتي كه به سرمايه گذاران مي فروشد، خريداري مي كند.
مدير دفتر مديريت مصرف شركت توزيع نيروي برق استان كردستان تاكيد كرد: ورود مشتركان بخش خصوصي در سطح خرد و كلان، ضمن كمك به حفظ محيط زيست، آزاد كردن بار شبكه و پايداري شبكه برق، منبع درآمدي براي خود آنان خواهد بود.
مظهري يادآور شد: شركت برق در اين زمينه آمادگي همكاري با متقاضيان در بخش خرد و كلان و ارائه مشاوره به آنان را دارد.
وي با اشاره به اينكه در حال حاضر حدود 250 تا 300 كيلو وات سيستم خورشيدي نصب شده در كردستان وجود دارد، اضافه كرد: در آينده نزديك كلنگ احداث يكي از بزرگترين نيروگاه هاي خورشيدي استان كردستان و كشور كه نيروگاه 10 مگاواتي است در قروه با حضور سرمايه گذار خارجي بر زمين زده خواهد شد.
به گفته او، بخش خصوصي براي احداث نيروگاه هاي كوچكتري(1 و 2 مگاواتي) با شركت توزيع برق استان قرارداد بسته و در حال طي كردن مراحل كسب مجوز است.
مدير دفتر مديريت مصرف شركت توزيع نيروي برق استان كردستان از انعقاد قرارداد 20 ساله با اين سرمايه گذاران خبر داد و گفت: برق توليدي اين نيروگاه ها تا 20 سال آينده توسط شركت توزيع برق استان خريداري مي شود تا سرمايه آنان به هدر نرود.
مظهري در بخش ديگري از سخنان خود به اجراي طرحي از محل بند ز قانون بودجه سال 93 دولت در برخي مدارس كردستان اشاره و اظهار كرد: براساس اين طرح، در 15 مدرسه به صورت پايلوت و رايگان، هركدام سامانه خورشيدي 5 كيلووات نصب شد.
به گفته او، هدف از اين كار، اشاعه، فرهنگ سازي، آموزش مزاياي نيروي خورشيدي به دانش آموزان و كمك به مدارس بود؛ ضمن آنكه قسمتي از برق مورد نياز اين مدارس تامين و مصرف برق نيز كاهش مي يافت.
مظهري به نصب سيستم هاي توليد انرژي خورشيدي در روستاها نيز اشاره كرد و ادامه داد: كميته امداد امام(ره) براي اشتغالزايي خانواده هاي نيازمند در روستاها، وامي در اختيارشان قرار مي دهد كه شخص تحت پوشش براساس آن، نيروگاه 5 كيلو واتي در محل زندگي خود نصب مي كند تا از محل فروش برق، درآمدي عايدش شود.
 براساس گفته هاي اين مسئول و با توجه به اهميت نقش انرژي خورشيدي در كاهش گازهاي گلخانه اي و آلودگي هوا، نياز است كه دولت ضمن فرهنگ سازي استفاده از سامانه هاي خورشيدي در ميان مردم و حمايت از سرمايه گذاران بخش خصوصي، بودجه ويژه اي را نيز به ادارات براي نصب اين سامانه ها در ساختمان ها، اختصاص دهد.
حدود 630 هزار مشترك در بخش هاي خانگي، عمومي، تجاري، كشاورزي و صنعتي در استان كردستان تحت پوشش خدمات شركت توزيع نيروي برق قرار دارند.
ميانگين مصرف برق مشتركان كردستان در سال 95 حدود يك هزار و 968 ميليون كيلو وات ساعت بود كه حدود يك درصد مصرف برق در كشور است.
تعداد بازدید: 116
كليه حقوق اين پرتال متعلق به انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان مي باشد.
Powered by DorsaPortal