معاون وزير نيرو و رييس سازمان ساتبا: تدوين برنامه خدمات انرژي براي كاهش شدت مصرف انرژي در كشور/ قرارداد تضمين خدمات انرژي مي ‌تواند 3 برابر توسعه انرژي ‌هاي تجديدپذير اشتغال ايجاد كند معاون وزير و رئيس سازمان انرژي ‌هاي تجديدپذير و بهره‌ وري انرژي برق (ساتبا) گفت: براي كاهش شدت مصرف انرژي، برنامه‌ اي تحت عنوان «قرارداد تضميني خدمات انرژي» تدوين شده كه اين برنامه مي ‌تواند زمينه را براي حضور گسترده مردم و بخش خصوصي فراهم ‌كند.
1396/11/08
معاون وزير نيرو و رييس سازمان ساتبا:   تدوين برنامه خدمات انرژي براي كاهش شدت مصرف انرژي در كشور/ قرارداد تضمين خدمات انرژي مي ‌تواند 3 برابر توسعه انرژي ‌هاي تجديدپذير اشتغال ايجاد كند معاون وزير و رئيس سازمان انرژي ‌هاي تجديدپذير و بهره‌ وري انرژي برق (ساتبا) گفت: براي كاهش شدت مصرف انرژي، برنامه‌ اي تحت عنوان «قرارداد تضميني خدمات انرژي» تدوين شده كه اين برنامه مي ‌تواند زمينه را براي حضور گسترده مردم و بخش خصوصي فراهم ‌كند.

معاون وزير و رئيس سازمان انرژي ‌هاي تجديدپذير و بهره ‌وري انرژي برق (ساتبا) گفت: براي كاهش شدت مصرف انرژي، برنامه ‌اي تحت عنوان «قرارداد تضميني خدمات انرژي» تدوين شده كه اين برنامه مي ‌تواند زمينه را براي حضور گسترده مردم و بخش خصوصي فراهم كند.

به گزارش پايگاه اطلاع‌ رساني وزارت نيرو (پاون)، «سيدمحمد صادق ‌زاده» رئيس سازمان انرژي ‌هاي تجديدپذير و بهره‌ وري انرژي ايران (ساتبا) در خصوص ميزان شدت مصرف انرژي در كشور اظهار داشت: متاسفانه وضعيت شدت مصرف انرژي در كشور و در همه بخش هاي صنعتي، خدماتي و تجاري چندان مناسب نيست و تقريباً 5 برابر متوسط جهاني است.

وي افزود: براي كاهش اين شاخص كه متاسفانه شدت آن در همه بخش‌ها به چشم مي ‌خورد برنامه‌ اي تحت عنوان «قرارداد تضميني خدمات انرژي» تدوين شده و براي اظهار نظر وزير نيرو در اختيار ايشان قرار گرفته، اين برنامه مي ‌تواند زمينه را براي حضور گسترده مردم و بخش خصوصي فراهم ‌كند.رئيس سازمان انرژي‌هاي تجديدپذير و بهره‌ وري انرژي برق (ساتباتصريح كرد: اين برنامه با استفاده از مجوز قانوني ماده 17 قانون اصلاح الگوي مصرف انرژي و آيين نامه اجرايي آن توسط ساتبا تهيه و به وزير تقديم شده و در حال حاضر ساتبا نيز منتظر تصميم وزير نيرو ابلاغ آن از طرف ايشان است.رييس سازمان ساتبا گفت: پيش ‌بيني ما اين است در صورت ابلاغ اين برنامه، بتوان شاهد حركت ‌هاي بسيار فراتر از انرژي ‌هاي نو در زمينه بهره ‌وري مصرف انرژي بود.وي اضافه كرد: برآورد ما اين است كه اشتغال زايي ناشي از اجراي گسترده قرارداد خدمات انرژي، به 3 برابر خدمات توسعه انرژي‌هاي نو در كشور برسد.
معاون وزير نيرو تأكيد كرد: تا پايان برنامه ششم توسعه پيش بيني مي ‌شود حداقل 500 هزار شغل در حوزه بهره وري انرژي در صورت اجراي اين برنامه ايجاد شود، و جالب اينكه بيشتر اشتغال ‌زايي در اين بخش متوجه فارغ التحصيلان دانشگاه ‌ها خواهد بود.صادق زاده با اشاره به اينكه اجراي اين طرح بدون اتكا به منابع دولتي خواهد بود، خاطرنشان كرد: براي اجراي اين طرح تمام تمركز بر استفاده از منابع بخش خصوصي خواهد بود، سود قابل توجه در اين فعاليت نيز از محل صرفه جويي و كاهش مصرف انرژي خواهد بود.

وي تصريح كرد: خوشبختانه مفاد اين طرح با برنامه ‌هاي وزير نيرو در راستاي كاهش مصرف انرژي و افزايش بهره‌ وري آن كاملاً هماهنگ است.معاون وزير نيرو و رييس سازمان ساتبا با اشاره به زمان دوره بازگشت سرمايه گذاري در اين طرح، گفت: دوره بازگشت سرمايه و سود مورد انتظار شركت خدمات انرژي در اين طرح كمتر از 2 سال پيش بيني شده است و در طول سال‌ هاي بعدي اجراي اين طرح براي شركت پيمانكار تنها سود خالص خواهد داشت.
وي افزود: مشتركين اين نوع خدمات انرژي مي‌ توانند شامل كليه مشتركين صنعتي و تجاري و بيش از 30 درصد مشتركين ديماندي بخش خانگي باشند.صادق زاده تأكيد كرد: نقش ساتبا در قراردادهاي في مابين شركت خدمات انرژي و مشترك موردنظر تنها تسهيل و تضمين قراردادها خواهد بود.رييس سازمان ساتبا در پايان گفت: ما هم اكنون در جهنم آلودگي هوا به ‌ويژه در بسياري از كلانشهرهاي ايران زندگي مي كنيم، اميدوارم با اجراي اين نوع از برنامه ‌ها و طرح‌ها بتوانيم هم مصرف انرژي در كشور را از نظر اقتصادي به صرفه كنيم و هم بتوان شاهد كاهش آلودگي هوا ناشي از مصرف انرژي در كشور بود.