دولت و ملت همدلی و هم زبانی انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان
 
انرژي‌هاي تجديدپذير قاتل سوخت‌هاي سنتي
 انرژي‌هاي تجديدپذير قاتل سوخت‌هاي سنتي انرژي‌هاي تجديدپذير قاتل سوخت‌هاي سنتي
1396/05/23

دنياي اقتصاد، نيما صبوري: مركز «تامين مالي انرژي‌هاي نوين بلومبرگ» جديدترين چشم‌انداز سالانه خود را براي انرژي‌هاي نوين ارائه كرد. در اين گزارش كه تحليلي سالانه براي آينده انرژي است از تجارت به‌دست آمده از 80 بازار جهاني و متخصصان تكنولوژي از 12 كشور استفاده شده تا عوامل اقتصادي شكل‌دهنده بخش انرژي‌هاي نوين تا سال 2040 مورد ارزيابي قرار گيرند. در واقع در اين گزارش سعي شده تا روند تغييرات مهم انرژي‌هاي تجديدپذير و سوخت‌هاي سنتي شناسايي شوند، تغييراتي كه آينده بخش انرژي را شكل‌ مي‌دهند و شناسايي‌ آنها به شناخت فرصت‌ها و مخاطرات پيش‌روي اين بخش مي‌انجامد. به گزارش اين نهاد تا چند سال آينده در بسياري از كشورها انرژي‌هاي تجديدپذير ارزان‌تر خواهند شد. به‌علاوه منابع انرژي تجديدپذير حدود سه‌چهارم از سرمايه‌گذاري‌ 2/ 10 هزار ميليارد دلاري در تكنولوژي‌هاي جديد توليد برق را جذب خواهند كرد. دليل اصلي چنين تغييراتي به‌خاطر كاهش چشمگير در هزينه‌‌هاي انرژي خورشيدي و بادي و همچنين نقش پررنگ باتري‌ها و ساير تكنولوژي‌هاي جديد است. به گزارش اين نهاد، انرژي‌هاي خورشيدي تا حدي ارزان مي‌شوند كه ديگر در نيروگاه‌هاي توليد برق از سوخت‌هاي زغال‌سنگي يا حتي گاز طبيعي استفاده نخواهد شد. «دنياي اقتصاد» با استناد به گزارش «بلومبرگ»، آينده انرژي‌هاي نوين و نقش آنها در نيروگاه‌هاي برق را بررسي كرده است.

 

چشم‌انداز انرژي‌هاي نوين تا 2040

به گزارش «بلومبرگ»، تا سال 2040 تقاضاي جهاني برق 58درصد افزايش خواهد يافت، افزايشي كه مستقل از رشد اقتصادي جهان خواهد بود چراكه مصرف برق به ازاي هر واحد توليد ناخالص داخلي جهان تا اين سال حدود 27 درصد كاهش خواهد يافت. انتظار مي‌رود تا سال 2040 سطح سرمايه‌گذاري جهاني در نيروگاه‌هاي جديد توليد برق به 2/ 10 هزار ميليارد (تريليون) دلار برسد كه 72 درصد يا 4/ 7 هزار ميليارد از آن به منابع انرژي‌هاي تجديدپذير اختصاص دارد. در ميان انرژي‌هاي تجديدپذير سرمايه‌گذاري در انرژي‌ باد سريع‌تر از انرژي خورشيدي رشد خواهد كرد. در حال حاضر سهم انرژي خورشيدي و بادي در ظرفيت‌هاي محقق و توليد برق جهاني به ترتيب 12 و 5 درصد است. اين در حالي است كه انتظار مي‌رود تا سال 2040 اين سهم در اين دو بخش به ترتيب به 48 و 34 درصد برسد. در واقع تا اين سال، ظرفيت محقق انرژي‌ خورشيدي 14 برابر و ظرفيت محقق انرژي بادي 4 برابر خواهد شد. در حال حاضر در نيروگاه‌هاي توليد برق آلمان و آمريكا انرژي خورشيدي قابليت رقابت با سوخت‌هاي فسيلي را دارد، جرياني كه پيش‌بيني مي‌شود تا سال 2021 در بسياري از بازارهاي درحال توسعه همچون چين و هند نيز اتفاق بيفتد. از آنجايي كه باتري‌ها و ساير منابع جديد، دسترسي و ذخيره منابع تجديدپذير را تسهيل خواهند كرد، انتظار مي‌رود تا سال 2040 نفوذ انرژي‌هاي تجديدپذير در آلمان به 74 درصد، در آمريكا به 38 درصد، در چين به 55 درصد و در هند به 49 درصد برسد.

بر اساس گزارش «چشم‌انداز انرژي‌هاي نوين 2017»، تا سال 2040 هزينه توليد برق توسط سلول‌هاي خورشيدي 66 درصد كاهش خواهد يافت. همچنين تا اين سال هزينه توليد برق از توربين‌هاي بادي كه در خشكي نصب شده‌اند 47 درصد كاهش مي‌يابد كه بخش عمده آن به‌دليل كارآيي بيشتر توربين‌ها، كاهش مقاومت در مقابل جريان باد و بهبود شرايط نگهداري است. اين درحالي است كه هزينه توليد برق توسط توربين‌هاي بادي مستقر در منابع آبي سريع‌تر خواهد بود (71 درصد). از ديگر نكات جالب‌توجه، فراگير شدن مصرف خانگي انرژي‌هاي نوين است. بر اين اساس تا سال 2040 سلول‌هاي خورشيدي نصب‌شده بر سقف خانه‌ها جوابگوي توليد برق 24 درصدي در استراليا، 20 درصدي در برزيل، 15 درصدي در‌ آلمان و 12 درصدي در ژاپن هستند. به گزارش اين نهاد، تا سال 2040 چين و هند در مجموع فرصت سرمايه‌گذاري 4هزار ميليارد دلاري را در انرژي‌هاي نوين خواهند داشت. همچنين در منطقه خاورميانه و شمال آفريقا ظرفيت‌هاي منصوبه بخش انرژي از ساختار 93 درصدي سوخت‌هاي فسيلي به ساختار 53 درصدي سوخت‌هاي بدون انتشار كربن تغيير خواهد كرد. در اين منطقه انتظار مي‌رود وابستگي به نفت كاهش و استفاده از گاز طبيعي افزايش يابد. بر اين اساس پيش‌بيني مي‌شود تا سال 2040 سوخت نيمي از نيروگاه‌هاي توليد برق در اين منطقه، گاز طبيعي باشد.

تعداد بازدید: 124
كليه حقوق اين پرتال متعلق به انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان مي باشد.
Powered by DorsaPortal