دولت و ملت همدلی و هم زبانی انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان
 
تلاش هند براي يافتن جايگزين‌هايي براي نفت اوپك
تلاش هند براي يافتن جايگزين‌هايي براي نفت اوپك تلاش هند براي يافتن جايگزين‌هايي براي نفت اوپك
1396/04/03

تلاش هند براي يافتن جايگزين‌هايي براي نفت اوپك

وزير نفت هند

وزير نفت و گاز طبيعي هند اعلام كرد: كاهش توليد اوپك و دورنماي نفت گران‌تر اين كشور را بر آن داشته تا خريد از تامين‌كنندگان آمريكايي و كانادايي و همچنين حركت به سوي استفاده از انرژي‌هاي تجديدپذير را مورد ملاحظه قرار دهد.

به گزارش ايسنا، دارمندرا پرادهان اين اظهارات را در وين و در آستانه نشست روز پنج شنبه اوپك عنوان كرد كه قرار است طي آن، اعضاي اين سازمان درباره‌ تمديد كاهش توليد به منظور مقابله با اشباع عرضه جهاني نفت تصميم بگيرند.

پرادهان گفت: هند كه سومين مصرف‌كننده بزرگ نفت جهان است، در راستاي منافع ملي خود براي تضمين نفت ارزان عمل خواهد كرد و استفاده از گاز طبيعي را در راستاي رعايت توافق تغييرات جوي پاريس توسعه مي‌دهد و مشتاق است كه بيوديزل و ساير سوخت‌هاي تجديدپذير را مورد بررسي قرار دهد.

وزير نفت هند در مصاحبه با رويترز اظهار كرد: من مي‌خواهم منافع مصرف كنندگانم را حمايت كنم. رهبري هند به امنيت انرژي براي همه شهروندانش بسيار متمركز است.

سازمان كشورهاي صادركننده نفت (اوپك) به منظور تضعيف رونق نفت آمريكاي شمالي، سال‌هاي متعددي به افزايش توليد اقدام كرد كه قيمت‌ها را به ركورد پاييني رساند، اما قيمت‌هاي پايين به كشورهاي اوپك لطمه زد و آنها را تشويق كرد تاكتيك خود را تغيير داده و توليد را محدود كنند.

وزير نفت هند خاطر نشان كرد كه كاهش توليد اوپك تلاشي براي مهار كاهش قيمت نفت است، اما وي نگران است كه اين اقدام به سرمايه‌گذاري كمتر در بخش انرژي منجر شده و قيمت‌ها را در بلند مدت افزايش دهد.

وي گفت: روزهاي ثبات بازار براي مصرف‌كنندگان به پايان رسيده و اكنون توليدكنندگان درصدد تثبيت بازار هستند. هند در تماس با تامين‌كنندگاني است كه به طور سنتي از آنها استفاده نكرده بود و پالايشگاه‌هاي هندي در حال تعيين جزييات اين استراتژي براي خريد محموله‌هاي نفت از توليدكنندگاني شامل آمريكا و كانادا هستند كه بسيار رقابتي شده‌اند.

هند سومين مصرف كننده بزرگ نفت جهان است و 86 درصد از نيازهاي نفتي خود را از كشورهاي اوپك وارد مي‌كند تا خوراك ظرفيت پالايش 4.6 ميليون بشكه در روز خود را تامين كند. اين كشور قصد دارد ظرفيت پالايش خود را تا سال 2023 به 6.2 ميليون بشكه در روز افزايش دهد.

پرادهان گفت: ما مي‌دانيم كه شيل سابق بر اين در قيمت بالاي 60 دلار در هر بشكه رقابتي بود اما اين قيمت اكنون 40 دلار است.

وزير نفت هند همچنين اظهار كرد: توليدكنندگان اوپك بايد يك قيمت مسئولانه براي نفت مشخص كنند و با آسيا بايد به شكل برابر با مصرف‌كنندگان غربي رفتار كنند.

وي خاطرنشان كرد: هند به قيمت بسيار حساس است و مي‌خواهد در بازار داخلي خود رقابتي بماند. اين كشور مايل است نفت خام خود را از يك بازار رقابتي از هر نقطه‌اي از جهان تامين كند و استفاده از انرژي تجديدپذير مانند انرژي خورشيدي و بادي را افزايش داده و استفاده از خودروهاي برقي را تشويق مي‌كند.

محمد باركيندو، دبير كل اوپك پس از ديدار با پرادهان اظهار كرد: اوپك برآورد كرده است تقاضاي نفت هند به ميزان بيش از 150 درصد تا سال 2040 افزايش خواهد يافت و به حدود 10.1 ميليون بشكه در روز مي‌رسد كه معادل 9 درصد از تقاضاي جهاني در مقايسه با چهار درصد كنوني است.

به گفته پرادهان، سرانه مصرف انرژي هند معادل 0.55 تن نفت است كه بسيار كمتر از متوسط جهاني 1.9 تن نفت محسوب مي‌شود، اما انتظار مي‌رود مصرف انرژي تا سال 2035 تقريبا دو برابر شود.

تعداد بازدید: 25
كليه حقوق اين پرتال متعلق به انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان مي باشد.
Powered by DorsaPortal