دولت و ملت همدلی و هم زبانی انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان
 
آسیب شدید قطع برق به خطوط تولید سیمان
آسیب شدید قطع برق به خطوط تولید سیمان مدیرعامل شرکت سیمان لامرد درباره مشکلات این روزهای صنعت سیمان می‌گوید: در شرایط فعلی قیمت کارخانه از سیمان تا بازار دو و نیم برابر شده است. سیمان از کارخانه 35 تا 40هزار تومان خارج اما با بیش از 100هزار تومان به دست مصرف‌کننده می‌رسد.
1400/05/16

تفاوت 250درصدی کارخانه تا بازار

مدیرعامل شرکت سیمان لامرد درباره مشکلات این روزهای صنعت سیمان می‌گوید: در شرایط فعلی قیمت کارخانه از سیمان تا بازار دو و نیم برابر شده است. سیمان از کارخانه 35 تا 40هزار تومان خارج اما با بیش از 100هزار تومان به دست مصرف‌کننده می‌رسد.

ابراهیم غلام‌زاده، با اشاره به اینکه در دی ماه و بهمن ماه سال گذشته صنعت سیمان با قطعی گاز روبه‌رو شده بود، می‌افزاید: در آن مقطع مشکلات بسیاری برای کارخانه‌ها به دلیل عدم ذخیره‌سازی مازوت به وجود آمد به نحوی که برخی مجبور شدند تعمیرات واحدهای تولیدی را انجام یا ظرفیت‌ها را کاهش دهند.

وی با بیان اینکه مشکلات واحدهای تولیدی در بخش سیمان باعث شد تا در بهمن سال گذشته در جلسه‌ای با حضور وزیر صمت افزایش 100 تا 700درصدی هزینه‌های تولید عنوان شود، گفت: در این جلسه وزیر با مشاهده مستندات تولیدکنندگان اعلام کرد که نگران کاهش ظرفیت تولید واحدهاست و باید تدابیر مناسبی در این رابطه اتخاذ شود به همین منظور مخالفت خودشان را با قیمت‌های دستوری اعلام کردند و بر تعیین قیمت متناسب با حجم هزینه‌های تمام شده تاکید کردند.

این‌ تولیدکننده سیمان اضافه می‌کند: در آن مقطع با توجه به صحبت‌های وزیر یک انتظار افزایش قیمت‌ها در بازار سیمان به وجود آمد چراکه وزیر قول داده بود با توجه به هزینه‌های تولید تجدیدنظر‌های لازم را در مورد قیمت مصوب کارخانه‌ها انجام دهد. همین انتظار بازار از افزایش قیمت سیمان عاملی شد تا بخشی از مشتریان به خرید هیجانی سیمان اقدام کرده و نسبت به ذخیره‌سازی آن اقدام کنند. در آن مقطع رفتارهای هیجانی خریداران باعث شد تا تناسب بین تقاضا و عرضه سیمان در بازار از بین برود، چراکه از یک طرف عرضه کارخانه‌ها محدود، اما تقاضا در بازار رشد قابل توجهی پیدا کرده بود.

غلام‌زاده با بیان اینکه وعده وزیر در افزایش قیمت‌ها به اواخر فروردین ماه موکول شد، می‌گوید: دولت در سال جدید افزایش 2 تا 3 برابری قیمت گاز را تصویب کرد و همین موضوع عاملی شد تا تقاضای کارخانه‌های سیمان برای افزایش قیمت‌ها مجددا تکرار شود. نکته قابل توجه اینجاست که از اوایل فروردین تا پانزدهم فروردین تولیدی در کارخانه‌ها صورت نگرفت و همین امر بر مشکلات اضافه کرد.

این تولیدکننده سیمان تصریح می‌کند: اوایل سال‌جاری سیمان با قیمت بالایی به دست مصرف‌کننده می‌رسید به نحوی که هر تن سیمان با محاسبه هزینه حمل 220هزار تومان از کارخانه بیرون می‌آمد، اما در نهایت با قیمت 650 تا 700 هزار تومان به دست مشتری می‌رسید. مشکلات واحدهای تولیدی در نهایت عاملی شد تا اواخر فروردین افزایش قیمت‌ها برای کارخانه‌ها اعمال شود و همین موضوع باعث شد تا در اردیبهشت و خرداد بازار سیمان به ثبات برسد، اما بعد از خردادماه راهکار عرضه سیمان در بورس به دلیل فروش منطقی قیمت و حذف واسطه‌ها عنوان شد و بسیاری از واحدهای تولیدی برای عرضه محصولات خود در بورس اقدام کردند، اما متاسفانه در شرایطی که واحدهای تولیدی در تلاش برای عرضه محصولات خود در بورس کالا بودند مشکل اساسی تولیدکنندگان که همان قطعی برق است به وجود آمد.

مدیرعامل سیمان لامرد ادامه داد: قطعی ‌برق عاملی شد تا تولید کاهش قابل توجهی پیدا کند و حجم عرضه به بازار کم شود. قطعی‌برق تلاطم بین تقاضا و عرضه سیمان را در بازار به وجود آورد، اما نکته اینجاست که آقایان به جای حل مشکل می‌گویند خریداران سیمان کمتر از 20 نفر هستند در حالی که بنده به عنوان یک واحد تولیدی با خریداران بسیاری روبه‌رو هستم و به صورت کلی خریداران در بازار سیمان بالای 50 هزار نفر هستند و صورت‌های مالی کارخانه‌ها گواه این مطلب است. سوال من این است که چرا به جای حل مساله به موضوعات حاشیه‌ای می‌پردازند.

غلام‌زاده تصریح کرد: امروز صنعت سیمان برای تولید نیازمند برق است، اما آقایان به جای رفع موانع تولید موضوعات حاشیه‌ای را مطرح می‌کنند. بنده در واحد تولیدی خود امکان تولید روزانه 4هزار تن سیمان را دارم، اما امروز با توجه به مشکلات برق هزار تن تولید می‌کنم. در شرایط فعلی قیمت سیمان از کارخانه تا بازار دو و نیم برابر شده است و این سود بسیار بالا فقط عاید دلالان و واسطه‌گران می‌شود. مگر می‌شود سیمان از کارخانه 35 تا 40هزار تومان خارج، اما با بیش از 100هزار تومان به دست مصرف‌کننده برسد مسوولان باید پاسخ دهند که سود این دلال‌بازی عاید چه کسانی می‌شود!

تولید سیمان با برق موقت امکان‌پذیر نیست

همچنین سیدعباس حسینی، مدیرعامل کارخانه سیمان تهران با بیان اینکه تولید با تامین موقت برق امکان‌پذیر نیست حتی اگر به صورت 100درصد دیماند مصرفی باشد، می‌گوید: برای تولید سیمان و فعالیت خطوط تولید باید تامین برق ثابت و مستمر باشد. وی با اشاره به قطعی برق صنعت سیمان از 19 تیرماه سال‌جاری خاطرنشان می‌کند: واحدهای تولیدی سیمان در کشور از این تاریخ مجاز به فعالیت با 10درصد دیماند بودند که این موضوع عملا اجازه فعالیت خطوط تولید را نمی‌داد و از روز پنج‌شنبه گذشته (7 مرداد‌) که وزارت نیرو مجوز فعالیت با 30درصد دیماند را به واحدهای تولیدی داد، شرکت سیمان تهران توانست یکی از شش کوره خود را فعال و تولید و عرضه نسبی داشته باشد. مدیر عامل کارخانه سیمان تهران با بیان اینکه این کارخانه 70درصد از نیاز سیمان شهر تهران را تامین می‌کند، تصریح می‌کند: نیاز شهر تهران حدود 500هزار تن در ماه است که کارخانه سیمان تهران به تنهایی حدود 320 هزار تن آن را تولید و تامین می‌کند، اما در چند هفته اخیر به دلیل عدم تامین برق مورد نیاز این کارخانه، تولید و عرضه کاهش و قیمت سیمان در بازار افزایش پیدا کرد. حسینی با تاکید بر اینکه تداوم تولید سیمان در کارخانه‌ها نیازمند استمرار تامین برق است، می‌افزاید: اینکه در بازه زمانی چند ساعته برق واحدهای تولیدی را تامین کنند، امکان تولید را فراهم نمی‌کند حتی اگر این تامین برق صد درصد باشد؛ برای تولید سیمان و فعالیت خطوط تولید باید تامین برق ثابت و مستمر باشد؛ اگر قرار است تنها 30درصد دیماند واحد را تامین کنند، باید برای آن برنامه‌ریزی و مدت زمان تامین این میزان را به واحدها اعلام کنند. وی با بیان اینکه نوسانات و نبود ثبات و استمرار در تامین برق موجب تخریب تجهیزات واحدهای تولیدی می‌شود، می‌گوید: این موضوع علاوه بر مشکلات جاری ناشی از توقف خطوط تولید موجب تحمیل خسارت به تجهیزات و اضافه شدن هزینه‌های تعمیر به واحدهای تولیدی می‌شود و این موضوع باید مورد توجه مسوولان مربوطه قرار گیرد. مدیرعامل کارخانه سیمان تهران در بخش دیگر صحبت‌های خود به سابقه ایجاد این مشکلات در زمستان سال گذشته اشاره کرد و افزود: در آن مقطع زمانی نیز به دلیل محدودیت در تولید و عرضه، قیمت‌ها دچار نوسان شدند؛ این موضوع موجب لطمه به بخش تولید است و از بازاری که تولید در آن بیش از 3 ماه در سال تعطیل بودند نمی‌توان انتظار مدیریت و کنترل قیمت را داشت. حسینی با اشاره به اینکه در حال حاضر تنها یک کوره از 6 کوره این کارخانه فعال است خاطرنشان کرد: در حال حاضر میزان تولید روزانه کارخانه 3هزار تن در روز است در حالی‌که تا حدود 15هزار تن در روز ظرفیت تولید دارد و اگر شرایط فعلی برای مدت طولانی استمرار داشته باشد هم تولیدکننده و هم مصرف‌کننده متضرر خواهند شد. بر اساس توضیحات وی، با فعالیت مجدد یکی از کوره‌های تولید و توزیع سیمان در شهرری، قیمت سیمان در این منطقه به حدود 40هزار تومان کاهش پیدا کرد که این اتفاق نشان‌دهنده تاثیر میزان تولید و نقش عرضه در تنظیم بازار سیمان است.

تعداد بازدید: 302
كليه حقوق اين پرتال متعلق به انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان مي باشد.
Powered by DorsaPortal