دولت و ملت همدلی و هم زبانی انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان
 
حواشی تعطیلی کارخانه سیمان سپهر
حواشی تعطیلی کارخانه سیمان سپهر مزمه‌های تعطیلی کارخانه تولید سیمان سپهر قیر و کارزین چند روزی می‌شود قوت گرفته است و در رسانه‌های مختلف به آن پرداخته شده در‌حالی که حکایت یک بام و دو هوای تعطیلی یا عدم تعطیلی این کارخانه موضوع جدی‌تری است که باید به آن پرداخت.
1399/10/14

به نقل از فارس، بحث گازرسانی به کارخانه سیمان قیر و کارزین چالش جدی پیش‌روی این واحد تولیدی در شرایط سخت اقتصادی امروز بوده که چرخ تولید را زنده نگه داشته است.

کارخانه‌ای که درحال‌حاضر تنها در بخش آسیاب سیمان فعال است و به گفته معاون بازرگانی و صادرات کارخانه، تا 3روز دیگر همین بخش هم تعطیل می‌شود.

در پی انتشار خبر تعطیلی این کارخانه، خبرگزاری فارس از ابعاد مختلف به بررسی موضوع پرداخت و نهایتا سخنان ضد و نقیضی مواجه شد!

عبدالله سلیمی، رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی قیروکارزین از عدم تعطیلی کارخانه سیمان این شهرستان خبرداد و بر عدم بیکاری کارگران این کارخانه تعطیل نشده تاکید کرد.

وی به فارس گفت: کارخانه سیمان سپهر قیروکارزین تعمیرات بعضی از قسمت‌ها را از پیش در دستور‌کار داشته که با قطع شدن گاز این موقعیت را فراهم دیده تا تعمیرات را انجام دهد.

وی با اشاره به اینکه هیچ نیرویی از کارخانه سیمان سپهر قیروکارزین بیکار یا اخراج نشده است، افزود: به علت تعمیرات به تعدادی از کارگران بخش تعمیری مرخصی داده شده است.

این در حالی است که جعفر خوش‌نیت، معاون بازرگانی و صادرات این کارخانه از تعطیلی 80درصدی کارخانه یاد کرد و از بیکار شدن بیشتر کارگران خبر داد. وی اظهار کرد: زمانی که کارخانه را احداث کردیم شرکت نفت به دنبال این بود که سوخت مازاد را صادر کند و از این رو ما را به سمت مصرف گاز تشویق کرد. خوش‌نیت افزود: ما نیز به دلیل صرفه‌جویی، تجهیزات مصرف مازاد سوخت را نصب نکردیم اما دو سال است که هنگام زمستان می‌گویند گازی نداریم که به شما اختصاص دهیم! وی با تاکید بر اینکه احداث پروژه مصرف سوخت مازاد چندین میلیارد (‌معادل راه‌اندازی یک کارخانه) هزینه دارد و نصب آن 2سال زمان می‌برد، اظهار کرد: قطعا شرکت گاز نامه می‌زند و می‌گوید این تصمیم کسوری است که موضوع را از سر خود باز کند در‌‌حالی که واقعا نصب این تجهیزات از عهده کارخانه برنمی‌آید.

معاون بازرگانی کارخانه سیمان قیر و کارزین در ادامه با اشاره به اینکه سال گذشته سهمیه مازاد اختصاص داده شد، گفت: امسال اما گفتند تا 2 ساعت دیگر مصرف را به 50 درصد برسانید که این میزان پاسخگوی دستگاه‌های ما نبود و درنهایت گاز را قطع کردند. خوش‌نیت افزود: ما در این شرایط حدود 10روز به دلیلی تعطیلی کارخانه، تعمیرات مورد نیاز را انجام دادیم، اما نصف کارگران کارخانه بیکار شده و به مرخصی بدون حقوق رفته‌اند.

تنها 20 درصد کارخانه فعال است

وی تاکید کرد: درحال‌حاضر تنها بخش آسیاب سیمان (حدود 20 درصد) کارخانه فعال است که تا 2 تا 3 روز دیگر این بخش هم تعطیل می‌شود چرا‌که ما تولید نداریم و تنها تحویل می‌دهیم.

او از وضعیت نابسامان کارخانجات دیگر نیز یاد کرد و گفت: برخی کارخانه‌های دیگر نیز همچون کارخانه نی‌ریز میزان تولیدشان بسیار کم شده است.

خوش‌نیت با انتقاد از عملکرد شرکت گاز استان گفت: شرکت‌گاز با این همه دارایی نمی‌تواند توزیع گاز را مدیریت کند در حالی که نرخ سیمان کنترل شده است و تنها یک‌سوم نرخ به ما می‌رسد.

وی گفت: فعالیت کارخانه‌ای که در شرایط اقتصادی امروز چراغ تولید را روشن نگهداشته است، نباید این‌گونه متوقف شود.

گفتنی است صحبت با یکی 2نفر از کارگران کارخانه، صحت تعطیلی این واحد تولیدی را تایید کرد. تماس با مدیر روابط‌عمومی شرکت گاز، گام بعدی در جهت اطلاع از صحت و سقم این موضوع بود.

شرکت گاز درباره تامین گاز واحدهای تولیدی تعهد ندارد

محمود قهرمانی، مدیر روابط عمومی شرکت گاز در این‌باره به فارس گفت: به طور کلی قرارداد اشتراک‌پذیری صنایع به صورت 8 ماهه است به این صورت که شرکت گاز 8ماه تعهد تامین گاز واحدهای تولیدی را بر‌عهده دارد و 4ماهه پایانی سال، کارخانه باید از سوخت جایگزین استفاده کند. وی با اشاره به اینکه کارخانه سیمان سپهر قیر و کارزین تجهیزات لازم برای استفاده از سوخت دوم راه‌اندازی نکرده بود، گفت: شهریور ماه در نامه‌ای ضرورت تجهیز و نصب ملزومات استفاده از سوخت جایگزین به این کارخانه و سایر کارخانه‌ها ابلاغ شده بود چرا‌که در سطح کشور به دلیل برودت هوا مشکل تامین گاز وجود دارد و اولویت با بحث خانگی است. قهرمانی افزود: به دلیل بحث محدودیت مصرف، مکاتبه با کارخانه‌ها مبنی‌‌بر پیش‌بینی هواشناسی به جهت سردی هوا و افزایش مصارف خانگی، دستور در سطوح بالایی کشور اتخاذ شد و ما نیز مجبور به رعایت آن هستیم که اگر اکنون خللی در کارخانه یاد شده ایجاد شده به دلیل عدم مدیریت صحیح کارخانه‌دار است.

راه‌اندازی دوباره کارخانه در دستور کار است

علی محمد کریمی، فرماندار قیر و کارزین در این باره به فارس گفت: با هماهنگی مقامات استانی موضوع وصل گاز کارخانه سیمان سپهر شهرستان قیروکارزین پیگیری شده است و راه‌اندازی مجدد کارخانه در دستور کار است.

وی با تاکید بر حقوق قانونی اداره گاز و اولویت مصرف خانگی گاز در فصل سرما بر اهمیت و اولویت حمایت از تولید و سرمایه‌گذاری نیز تاکید کرد و اظهار کرد: درسال جهش تولید باید موانع تولید کارگاه‌ها و واحدهای تولیدی به‌ویژه در مقیاس بزرگ همچون سیمان سپهر که نقش انکار‌ناپذیری در ایجاد اشتغال و رفع معضل بیکاری ایفا می‌کند را براساس قانون حل و فصل کرد.

وی افزود: کارخانه سیمان سپهر باید تدارک مقدمات و تهیه ملزومات استفاده از مازوت یا سوخت جایگزین گاز را در دستور‌کار قرار دهد وحداقل برای 4ماه سال و عمدتا درفصل سرما از سوخت جایگزین برای تداوم چرخه تولید کارخانه استفاده کند.

فرماندار قیروکارزین ادامه داد: با هماهنگی مقامات استانی موضوع وصل گاز کارخانه سیمان سپهر این شهرستان پیگیری و برای آغاز دوباره کار به‌زودی گاز وصل خواهد شد.

در این میان انچه مسلم است، تاکید بر بیانات مقام معظم رهبری مبنی‌بر حمایت از تولید است و به نظر می‌رسد در شرایط فعلی که شرایط اقتصادی نامناسبی بر کشور حاکم است باید با چنگ و دندان در جهت حفظ چرخه تولید همت گماشت. همچنین حرف‌های متناقض مسئولان و افراد مختلف صحه‌ای بر وجود مشکلات موجود در جهت تعطیلی کارخانه یاد شده است که به نطر می‌رسد باید سریع‌تر برطرف شود.

تعداد بازدید: 309
كليه حقوق اين پرتال متعلق به انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان مي باشد.
Powered by DorsaPortal