پاسخ دبیر انجمن سیمان به 2 پیشنهاد سازمان حمایت
پاسخ دبیر انجمن سیمان به 2 پیشنهاد سازمان حمایت دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان گفت: پیشنهاد سازمان حمایت در بازار بستر حواله فروشی و رانت ایجاد می‌کند.
1399/10/03
به گزارش صدای بورس، صنعت سیمان به شکل دستوری نرخ گذاری می‌شود، تولیدکنندگان سیمان در میزگرد آبان ماه صدای بورس به ضرر بزرگ شرکت های سیمانی اشاره کردند و با اعتراض به شرایط کنونی صنعت سیمان از وزیر صمت در خواست آزادسازی قیمت سیمان و مدیریت بازار سیمان را داشتند.
با آغاز فصل سرما موضوع قطعی گاز کارخانه‌ها، افزایش بیش از دوبرابری قیمت مازوت موضوع جدیدی را پیش روی سیمانی ها قرار داد. قیمت سیمان در ماه گذشته در برخی استان‌ها افزایشی بود. سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده 2 پیشنهاد برای تنظیم بازار سیمان ارائه کرده است. اولین پیشنهاد مربوط به عرضه سیمان در بورس کالا بود و دومین خبر مربوط به منطقه‌ای کردن مدیریت تنظیم بازار سیمان است.
عبدالرضا شیخان، دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان به صدای بورس گفت: قیمت یک پاکت سیمان از درب کارخانه برابر با 15 هزار و 500 تومان است که با ارزش افزوده، هزینه حمل و نقل و مابقی هزینه‌ها 26هزار و 500 تومان به دست مصالح فروش می‌رسد.
وی در در ارتباط با این پیشنهاد سازمان حمایت مبنی بر عرضه سیمان در بورس کالا، بیان کرد: سیمان پیش تر در بورس کالا عرضه شد اما موفق نبود، فرهنگ سازی ورود سیمان به بورس کالا انجام نشده است،ابتدا باید سازکار بورسی شدن این محصول ایجاد شود، سپس به شکل پایلوت عملیاتی و در نهایت اجرایی شود.
شیخان در ارتباط با پیشنهاد دوم سازمان حمایت مبنی بر منطقه‌ای کردن مدیریت عرضه سیمان گفت: این پیشنهاد در بازار، بستر حواله فروشی و رانت ایجاد می‌کند و به طور کلی صنایع استان‌ها ظرفیت، تخصص، بستر کارشناسی و بررسی مدیریت بازار سیمان را ندارند.
وی بیان کرد: با توجه به آنکه سیمان قیمت مصوب دارد انجمن صنفی می‌تواند بهترین راهکار مدیریت بازار مصرف را ارائه دهد و بهترین راه حل مدیریت بازار سیمان، منطقه بندی است، به این صورت که در هر منطقه یک کارخانه بزرگ دبیر کارگروه منطقه شود و بازار منطقه را رصد کند. با در نظر گرفتن حقوق مصرف کننده و تولیدکننده بازار سیمان را مدیریت کند و در این مدیریت از کمک صنایع استان نیز بهره بگیرد.
✍️ محبوبه قرمزچشمه