تخصیص بیش از 571 میلیارد اعتبار مقاوم سازی سیلاب بهار به استان مرکزی
تخصیص بیش از 571 میلیارد اعتبار مقاوم سازی سیلاب بهار به استان مرکزی مدیرکل بنیاد مسکن استان مرکزی گفت: در راستای مقاوم سازی مسکن روستایی پس از سیلاب فروردین ماه، 571 میلیارد و 820 میلیون تومان به استان تخصیص یافت.
1398/10/11

محمدرضا رضافرح در گفت و گو با ایسنا، در خصوص عملکرد بنیاد مسکن استان مرکزی در قبال بازسازی و جبران خسارات ناشی از سیلاب فروردین ماه بیان کرد: در سیلاب ابتدای بهار 98، بالغ بر 534 واحد دچار خسارت شدند که باید تعمیرات لازم برای آنها اعمال می شد، اما سهمیه تخصیص یافته به استان برای 416 واحد بود.

وی با اشاره به اینکه تاکنون 390 واحد برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی شده اند، افزود: از متقاضیان معرفی شده به بانک 301 تقاضا به انعقاد قرارداد منجر شده است و 234 واحد به صورت کامل تعمیر شده است.

مدیرکل بنیاد مسکن استان مرکزی در خصوص واحدهای احداثی در استان اظهار کرد: پس از سیل با ارزیابی و بررسی صورت گرفته 6 هزار و 219 واحد احداثی شناسایی شد در حالی که سهمیه تخصیصی به استان برای 4 هزار و 800 واحد بود، از 4 هزار و 761 واحد معرفی شده به بانک 4 هزار و 356 واحد با بانک قرارداد منعقد کردند و تاکنون 234 واحد احداث شده و به بهره برداری رسیده است.

وی گفت: به جهت تعمیر و احداث واحدهای خسارت دیده 38 هزار و 676 تن معادل 773 هزار و 520 پاکت سیمان از جانب مقام معظم رهبری اهدا شد که تاکنون 17 هزار و 607 تن سیمان به استان حمل شده است.

رضافرح کمک های ساخت برای هر واحد روستایی را 8 تن سیمان رایگان، 55 میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه، 21 میلیون تومان تسهیلات بلاعوض و خدمات فنی رایگان برشمرد و افزود: برای کمک به ساخت واحدهای شهری 8 تن سیمان رایگان، 65 میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه، 29 میلیون تومان بلاعوض و خدمات فنی رایگان در نظر گرفته شده است.

وی کل مبلغ تسهیلات حوادثی تخصیص یافته به استان مرکزی را 273 میلیارد و 640 میلیون تومان بیان کرد و گفت: کل مبلغ بلاعوض تخصیصی به استان 106 میلیارد و 580 میلیون تومان و کل سیمان رایگان معادل 11 میلیارد و 600 میلیون تومان و کل مبلغ تسهیلات طرح ویژه تخصیصی به استان نیز 180 میلیارد تومان بوده است.

مدیرکل بنیاد مسکن استان مرکزی اضافه کرد: کل مبالغ تخصیص یافته به استان مرکزی در راستای مقاوم سازی مسکن روستایی در سال جاری 571 میلیارد و  820 میلیون تومان برآورد شده است.

رضافرح با اشاره به اینکه استان مرکزی در سیل لرستان معین این استان بود و تعمیر و بازسازی واحدهای خسارت دیده شهرستان چگینی به استان مرکزی واگذار شد، گفت: در این راستا 2 هزار و 88 واحد احداثی و هزار و 451 واحد تعمیری شناسایی شد که براساس آن تاکنون 509 واحد احداث و بهره برداری شده و عملیات تعمیر هزار و 247 واحد نیز پایان یافته است.