دولت و ملت همدلی و هم زبانی انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان
 
به دنبال راه هاي قانوني رفع موانع توليد
به دنبال راه هاي قانوني رفع موانع توليد ياسوج- ايرنا- استاندار كهگيلويه و بويراحمد تاكيد كرد:مديران بايد در بندها و تبصره‌ها به دنبال راهي براي كمك به توليد و رفع موانع باشند زيرا رسالت مسئولان، سرپانگه داشتن واحدهاي نيمه راكد و بهبود شرايط واحدهاي فعال است.
1398/07/13

به گزارش ايرنا، نشست ستاد تسهيل و رفع موانع توليد با محوريت بررسي مشكلات كارخانه سيمان مارگون برگزار شد.كارخانه اي در 50 كيلومتري ياسوج مركز استان كهگيلويه و بويراحمد كه با سرمايه گذاري خارجي راه اندازي شده و بزرگترين واحد صنعتي استان است.

معاون هماهنگي امور اقتصادي استاندار كهگيلويه و بويراحمد در اين نشست با اشاره به ايجاد محدوديت در گاز اين كارخانه گفت: در شرايطي كه اين كارخانه براي كشور ارزآوري دارد ايجاد محدوديت در مسيرفعاليت آن توجيه پذير نيست.

صميمي دوست يادآوري كرد: بر اساس مصوبات جلسات گذشته نبايد خدمات واحدهاي توليدي بدون هماهنگي قطع شود و پيش از هر اقدامي بايد در كميته‌اي با حضور معاون اقتصادي استاندار موضوع مطرح و درباره آن تصميم گيري شود.

وي ادامه داد: بايد رفتار دستگاه ها با واحدهايي كه صادرات و ارزآوري دارند متفاوت باشد و در شرايطي كه اين كارخانه با مشكلات زيادي روبروست نبايد در استان هم براي آن مانع تراشي شود.

كلنگ اجرايي اين كارخانه در اواخر سال 89 در مارگون به زمين زده شد و پايان سال 95 افتتاح شد.اگرچه فاصله مارگون تا مركز استان و بنادر جنوبي كشور زياد است اما در آن زمان پيش بيني مي شد تا زمان بهره برداري اين واحد توليدي جاده ملي پاتاوه دهدشت كه بخشي از كريدور شمال به جنوب و از مصوبات سفر مقام معظم رهبري در سال 73 به استان بوده افتتاح شده باشد. در حال حاضر تمام نشدن اين جاده باعث شده دسترسي اين واحد توليدي به بنادر جنوبي براي صادرات دشوارتر باشد و طولاني بودن مسير هزينه ها را براي سيمان مارگون بالا مي برد.

نوسان ارز ، بازار اشباع سيمان ، حتي سيل فروردين ماه و بالا رفتن رطوبت مواد اوليه باعث شد اين كارخانه حتي در بازپرداخت تسهيلات نيز  دچار مشكل شود  اما به دليل اينكه سيمان مارگون براي 300نفر به صورت مستقيم و سه هزار نفر غيرمستقيم اشتغال ايجاد كرده و ارز آوري قابل توجهي براي كشور دارد، براي كهگيلويه و بويراحمد شاهرگ توليد محسوب مي شود.

اين كارخانه  با چهار هزار و 330 ميليارد ريال و 23 ميليون يورو وام ارزي و مبلغ يك هزار و 100 ميليارد ريال از صندوق ذخيره ارزي بانك سپه تسهيلات در پنج سال به بهره برداري رسيد و روزانه 3 هزار و 300 تن سيمان و معادل يك ميليون تن در سال توليد مي كند.

در چنين شرايطي خسارت ناشي از تعطيلي و يا حتي كاهش توليد اين كارخانه فراتر از چيزي است كه بتوان آن را محاسبه كرد.

موضوعي كه مديرعامل شركت گاز هم با صحه بر آن تاكيد كرد: سياست ما حمايت تمام قد از توليد است اما اگر شركت گاز مطالبات خود و دولت را وصول نكند مورد مواخذه قرار مي گيرد.

رحمان خادم افزود: در سال جاري اعتبارات  توسعه گازرساني به  روستاها  از130 ميليارد ريال به 180 ميليارد ريال افزايش پيدا كرده در حالي كه گاز مصرفي كارخانه سيمان به تنهايي هر 14 روز 6 ميليارد ريال است و بدهي اين كارخانه در حال حاضربه 22 ميليارد ريال رسيده كه اگر پرداخت نشود تا اخر سال چندين برابر مي‌شود.

البته سيمان مارگون تنها كارخانه اي نيست كه از پرداخت گازبهاي مصرفي خود ناتوان مانده است. در نشست هاي ديگر ستاد تسهيل كارخانه هاي بزرگي مانند آجر دهدشت نيز شرايطي اينچنيني داشتند كه با مساعدت دولت ، بدهي معوق آنها تقسيط شد.

استاندار كهگيلويه  و بويراحمد هم از مديران خواست ضمن رعايت قانون، از حداكثر ظرفيت قانوني براي رفع موانع توليد استفاده كنند تا موانع  از سر راه توليد و توليد كننده برداشته شود.

حسين كلانتري با تاكيد  بر امنيت شغلي توليدكنندگان گفت: وقتي امنيت شغلي توليدكنندگان فراهم شود كيفيت محصول توليدي ارتقاء مي‌يابد.

وي با بيان اينكه به فرموده مقام معظم رهبري توليدكنندگان رزمندگان جنگ اقتصادي هستند، گفت؛ نبايد سلاح رزمندان خط مقدم جنگ اقتصادي را از آنها گرفت.

استاندار در پايان تصريح كرد : عدم اجراي مصوبات از هيچ مدير و دستگاهي پذيرفته نمي شود.

تعداد بازدید: 173
كليه حقوق اين پرتال متعلق به انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان مي باشد.
Powered by DorsaPortal