دولت و ملت همدلی و هم زبانی انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان
 
سيمان مارگون بيشترين حجم صادرات استان كهكيلويه و بويراحمد را داراست
سيمان مارگون بيشترين حجم صادرات استان كهكيلويه و بويراحمد را داراست سيمان مارگون بيشترين حجم صادرات استان را با سه ميليون و 200 هزار دلار در سال به خود اختصاص داده است.
1398/05/05

كارشناسان حوزه صنعت و معدن معتقدند: ارز آوري ، ايجاد اشتغال در داخل كشور، تحقق اقتصاد مقاومتي و افزايش توليد از حداقل مزاياي توسعه صادرات غيرنفتي است.

كارشناسان مي گويند: توسعه صادرات غيرنفتي نيازمند تنوع بخشي به محصولات قابل رقابت در بازارهاي جهاني است كه با توجه به شرايط طبيعي و جغرافيايي براي تحقق اين امر توسعه صادرات در استان هاي كشور مختلف ضروري است.

ظرفيت ها و موانع صادرات غير نفتي در كهگيلويه و بويراحمد

معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت كهگيلويه و بويراحمد با اشاره به اهميت صادرات غيرنفتي در تامين بازارهاي هدف با قيمت هاي مناسب مي گويد: به رغم وجود زيرساخت هاي گمرك بخش عمده اي از محصولات استان از طريق گمرك استان هاي ديگر به كشورهاي خارجي صادر مي شود.

دارا فرامرزي  افزود: با وجود ظرفيت هاي فراوان كهگيلويه و بويراحمد براي صادرات محصولات كشاورزي اما اكنون اين محصولات جايگاهي در سبد صادرات استان ندارد. 

وي نبودن سرمايه گذاراني كه بتواند محصولات را از كشاورزان خريداري و صادر كند مانع تحقق صادرات اين محصولات است.

معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت كهگيلويه و بويراحمد گفت: كوتاه شدن مدت زمان اخذ مجوز و پروانه بهره برداري از حمايت هاي دولت براي حمايت از سرمايه گذاران در استان است.

فرامرزي تصريح كرد: در حالي كه مدت زمان اخذ مجوز سرمايه گذاري در كهگيلويه و بويراحمد 2 سال پيش يك روز بود هم اكنون در كمتر از يك سوم يك روز مجوز فعاليت سرمايه گذار اعطا مي شود.

وي توضيح داد: اخذ جواز تاسيس در كهگيلويه و بويراحمد سال 1396 پنج روز بود امسال به كمتر از سه روز رسيده است.

فرامرزي با يادآوري اينكه كارگروه رفع موانع توليد  يكي از برنامه هاي دولت براي رونق توليد است گفت: در سال جاري 6 نشست كارگروه رفع موانع توليد در كهگيلويه و بويراحمد برگزار شده كه بازگشت 9 واحد صنعتي راكد از دستاوردهاي اين كارگروه ها بوده است.

معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت با اشاره به نفتخيز بودن  گچساران در جنوب كهگيلويه و بويراحمد گفت: راه اندازي منطقه ويژه اقتصادي در اين شهرستان از راهكارهاي جذب سرمايه گذاران و توسعه صادرات در استان است.

وي بيان كرد: در صورت تحقق اين امر مشوق هاي خوبي براي سرمايه گذاران در نظر گرفته مي شود.

فرامرزي ابراز داشت: اعطاي زمين به صورت رايگان و بخشودگي بخشي از ماليات از مهمترين مزاياي ايجاد مناطق ويژه اقتصادي است. 

وي بيان كرد: بخشودگي هاي عوارض گمركي و معافيت از مقررات ويژه صادرات و واردات با جذب سرمايه گذاران داخلي و خارجي از مزاياي ديگر طرح منطقه ويژه اقتصادي در گچساران است. 

ديدگاه بخش خصوصي

رئيس كميسيون كشاورزي اتاق بازرگاني ياسوج مي گويد: انواع گل هاي زينتي و رز،عسل،زعفران، سيب،ماهي،گياهان دارويي محصولات گلخانه اي نظير گوجه فرنگي از مهمترين محصولات كهگيلويه و بويراحمد است كه قابليت صادرات را دارد.

سيد امير حسيني با اشاره به اينكه مطالعه بازارهاي هدف و انجام فرايند ميزان نياز محصول لازمه صادرات است افزود: ايجاد اتحاديه صادركنندگان مهمترين  نياز توسعه صادرات در استان است.

وي با بيان اينكه يكي از مرغوب ترين محصول سيب ايران در كهگيلويه و بويراحمد توليد مي شود گفت: تاجران استان هاي ديگر با خريد ميوه سيب و انجام بسته بندي آن را به قيمت بسيار خوبي صادر مي كنند.

حسيني با بيان اينكه هم اكنون سالانه 120 هزار تن سيب در استان توليد مي شود گفت كه در صورت جذب سرمايه گذار ميزان صادرات در استان افزايش چشمگير خواهد يافت. 

وي به تنوع گياهان در استان اشاره كرد و افزود: يكي از مرغوب ترين عسل هاي طبيعي كشور در كهگيلويه و بويراحمد توليد مي شود كه نبود تاجران تخصصي صادرات ضرورت مانع صادرات آن است.

رئيس كميسيون اتاق بازرگاني ياسوج با يادآوري كيفيت بسيار خوب زعفران توليدي در روستاي دهنو بر لزوم توسعه كشت، بسته بندي مناسب و در نهايت صادرات اين محصول گران قيمت تاكيد كرد.

حسيني گل رز را از ديگر ظرفيت هاي صادرات كهگيلويه  بويراحمد عنوان كرد و افزود: بالا بودن هزينه حمل هوايي و گران بودن نهاده هاي كشاورزي وارداتي باعث شده اين محصول نيز نتواند راهي بازارهاي جهاني شود.

او حمايت از كشاورزان براي تامين نهاده هاي كشاورزي،آموزش هاي تخصصي كوتاه مدت،استفاده از تجربيات استان هايي كه داراي سازوكارهاي صادرات قوي تري هستند و افزايش كيفيت محصولات را از راهكارهاي توسعه صادرات در استان دانست.

ظرفيت هاي صادرات در كهگيلويه و بويراحمد به روايت آمار

رئيس سازمان جهاد كشاورزي كهگيلويه و بويراحمد مي گويد: استان با توليد سالانه بيش از 20 ميليون شاخه گل بريده، 9 هزار تن محصولات گلخانه اي،18 هزار تن ماهي،ظرفيت هاي فراواني براي توسعه صادرات را دارد.

الياس تاج الديني اضافه كرد:گياهان دارويي، مركبات، عسل از ديگر محصولات توليد بهره برداران كهگيلويه و بويراحمد است كه قابليت رقابت در بازارهاي جهاني را دارد.

وي عنوان كرد: افزايش درآمد كشاورزان، انگيزه براي توليد بيشتر،ارزآوري،آباداني مناطق روستايي و عشايري از حداقل مزاياي توسعه صادرات در كهگيلويه و بويراحمد است.

استان كهگيلويه و بويراحمد با720 هزار نفر جمعيت در جنوب غربي ايران قرار دارد.

تعداد بازدید: 189
كليه حقوق اين پرتال متعلق به انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان مي باشد.
Powered by DorsaPortal