دولت و ملت همدلی و هم زبانی انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان
 
افت 20 درصدي صادرات سيمان به عراق به دليل بحران امنيتي اين كشور

جهانبش سنجابي شيرازي اظهار كرد: يكي از دلايل افت صادرات سيمان به عراق شرايط امنيتي اين كشور و درگير شدن دولت در مسائل امنيتي است كه پروژه‌هاي بازسازي و عمراني را به حالت ركود يا نيمه فعال درآورده است. اين مسئله باعث كاهش نياز كشور عراق به سيمان شده است.

وي ادامه داد: از سوي ديگر تعدادي از كارخانه‌هاي سيمان در شمال و جنوب عراق به كانال توليد و توزيع سيمان پيوسته‌اند كه باعث شده عرضه سيمان در داخل عراق افزايش يابد. در منطق اقتصادي زماني كه تقاضا كاهش و عرضه افزايش مي‌يابد اولين اتفاقي كه رخ مي‌دهد افت نرخ كالاي صادراتي است.

دبير كل اتاق مشترك بازرگاني ايران و عراق به ديگر دلايل افت صادرات سيمان به عراق اشاره كرد و گفت: به موجب قوانين، زماني كه نماينده اي اين كالا را در گمرك ثبت مي‌كند، شركت‌هاي ايراني به راحتي مي‌توانستند به ثبت يك شركت عراقي اقدام كنند و آن شركت را نماينده خود در عراق قرار دهند، اين شركت‌ها پاسخگوي ضرر و زيان احتمالي مصرف كننده بودند و مديريت صادرات شركت‌هاي ايراني را در اختيار داشتند.

سنجابي شيرازي ادامه داد: خيلي از شركت‌هاي ايراني به جاي اينكه مديريت كارشان را خود برعهده بگيرند، وارد تعامل با اشخاص حقيقي عراقي شدند و اشخاص حقيقي در شرايطي كه تقاضا كم وعرضه زياد است طبيعتا خودشان تبديل به مانعي براي واردات كالاهاي شركت‌هاي ايراني مي‌شوندكه درواقع اين اقدام از سوي شركت‌هاي ايراني، اشتباه استراتژيك بود.

وي با بيان اينكه استراتژي مناسبي براي صادرات سيمان به عراق وجود ندارد، گفت: مجموع اين اتفاقات باعث شده قيمت صادرات سيمان به عراق افت پيدا كند، به گونه‌اي كه سال گذشته با حدود 20 درصد افت صادرات سيمان روبرو شديم و امسال هم اين افت تشديد خواهد شد.

دبير كل اتاق مشترك بازرگاني ايران و عراق تصريح كرد: مسئله ديگري كه اتفاق مي‌افتد از دست دادن بازار استراتژيك سيمان در عراق است. اگر انجمن صنفي سيمان و شركت‌هاي توليدكننده را تقسيم صادراتي نكنند و بخواهند همگي وارد بازار شوند مطمئنا اين بازار استراتژيك از دست خواهد رفت، چرا كه به نظر مي‌رسد عراقي‌ها با توجه به كاهش حجم پروژه‌هاي عمراني‌شان بتوانند به نوعي در مرز خودكفايي سيمان قرار بگيرند.

وي با تاييد ضرر و زيان صادرات سيمان به عراق ادامه داد: يك زمان ضرر از سودي است كه هميشه بدست مي‌آمده است كه ما امروز در اين مرحله براي صادرات سيمان به عراق قرار داريم. زمان ديگر ضرر و زيان از سرمايه است كه ما هنوز به مرحله ضرر از سرمايه نرسيده‌ايم. صنعت سيمان در حال از دست دادن يك بازار پركشش است كه خود به معني ضرر است و مي‌تواند در آينده اين ضرر و زيان ملموس‌تر و واقعي‌تر شود

 

لینک منبع خبر
نام نویسنده :
تاریخ بروزرسانی : 1394/03/26
تعداد بازدید : 403
كليه حقوق اين پرتال متعلق به انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان مي باشد.
Powered by DorsaPortal