دولت و ملت همدلی و هم زبانی انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان
 
روزنه‌هاي اميد درصنعت سيمان؟

روزنه‌هاي اميد درصنعت سيمان؟

بررسي شاخص هم‌وزن اما از رشد حدود

 54/ 0 درصدي حكايت مي‌كند، تفاوت بين بازدهي اين دو شاخص نشان مي‌دهد كه با وجود فضاي مثبت در بازار سهام، معاملات منفي يا رشد‌هاي محدودتر در برخي نمادهاي بزرگ مانع از رشد بيشتر شاخص كل شده‌اند. به نظر مي‌رسد تاييد برجام در مجلس شوراي اسلامي توانسته وضعيت انتظار و احتياط در بازار سهام را تغيير دهد و به بازگشت اطمينان به بازار سهام كمك كند.

بر اين اساس روز گذشته بيشتر صنايع بورسي زير سايه فضاي مثبت در معاملات در مسير رشد قيمت قرار گرفتند به‌طوري كه از ميان 37 صنعت بورسي، شاخص 22 صنعت با رشد و شاخص 10 صنعت نيز با افت همراه شدند اين در حالي است كه عمده گروه‌هاي منفي بازار ديروز نيز افت كمتر از يك درصدي را تجربه كردند.

مطالعه نوسانات قيمت سهام در صنايع مختلف بازار نشان مي‌دهد گروه خودرويي پر‌بازده‌ترين صنعت بورس در روز گذشته بود در مقابل گروه‌ رايانه در صدر زيان‌ده‌ترين صنايع بورسي قرار گرفت. گروه‌ خودرويي نيز همچنان در صدر بيشترين حجم و ارزش معاملات قرار داشت.

پس از گروه خودرويي گروه بانكي بيشترين حجم معاملات و گروه انبوه‌سازي نيز بيشترين ارزش معاملات را در اختيار داشتند.نكته مهم در معاملات روز گذشته تشكيل صف‌هاي خريد و افزايش قيمت در نماد‌هاي گروه سيماني بود.

به اعتقاد كارشناسان خبر رايزني ايران با عراق در راستاي از سر گرفتن صادرات سيمان به آن كشور زمينه خوش بيني سهامداران به آينده اين گروه بورسي را فراهم كرده و منجر به تشكيل صف‌هاي خريد در عمده نمادهاي اين گروه شده است اين در حالي است كه برخي كارشناسان معتقدند حتي در صورت موفقيت‌آميز بودن اين مذاكرات، وضعيت گروه سيماني در بلندمدت با تغيير چشمگيري مواجه نخواهد شد.

شايعات از شروع مجدد صادرات به عراق

تشكيل صف‌هاي خريد در عمده نمادهاي گروه خاكستري بازار سهام روز گذشته موجب رشد قيمتي اكثر نمادهاي سيماني شد و در نهايت رشد 89/ 0 شاخص اين گروه را رقم زد.در گروه مزبور «سكرما» بيشترين رشد قيمتي و «سبهان» بيشترين افت قيمتي را ثبت كرد.«سيدكو» با معاملات 5 ميليوني خود بيشترين حجم معاملات را به خود اختصاص داد و با رشد 55/ 4 درصد مواجه شد.«سغرب» نيزبيشترين ارزش معاملات را به نام خود ثبت كرد.

 در مورد تشكيل صف‌هاي خريد در نمادهاي سيماني، محمد گرجي‌آرا، كارشناس بازار سهام گفت: به‌طور متوسط حدود 13 ميليون تن از سيمان توليد شده در كشور به عراق صادر مي‌شد كه با شروع در‌گيري‌ها در عراق اين صادرات متوقف شد و زمينه افزايش عرضه سيمان در كشور را فراهم كرد؛ اين در حالي است كه در روز‌هاي اخير خبري در مورد رايزني با كشور عراق در راستاي از سر گرفتن صادرات منتشر شد.هر چند منابع رسمي اين خبر را تاييد نكرده‌اند اما انتشار آن موجب تحريك سمت تقاضاي شركت‌هاي سيماني در روز گذشته شد و در پي آن افزايش قيمت اين نمادها را رقم زد. گرجي‌آرا افزود: با فرض اينكه اين رايزني‌ها با موفقيت همراه شوند و عراق به بازار صادراتي سيمان باز‌گردد، شركت‌هاي سيماني به‌صورت مقطعي وضعيت بهتري را تجربه خواهند كرد اما در ميان‌مدت تا بلند‌مدت، با توجه به ورود اروپا به بازار سيمان عراق و تلاش اين كشور براي توليد سيمان و همچنين افزايش تعرفه صادرات، اين تغيير وضعيت پايدار نخواهد بود. اين كارشناس بازار سهام در مورد وام 100 ميليون توماني گروه انبوه‌سازي و تاثير آن بر وضعيت گروه سيماني گفت: تصويب اين وام و هرگونه تحرك در طرح‌هاي عمراني در افق كوتاه‌مدت مي‌تواند منجر به بهبود وضعيت شركت‌هاي سيماني شود اما در بلند‌مدت با توجه به ورود شركت‌هاي سيماني ديگر به چرخه توليد سيمان و افزايش حدود 20 ميليون تني در عرضه سيمان (مطابق برآوردها)، انتظار نمي‌رود در بلند‌مدت تغيير چشمگيري در وضعيت سيماني‌ها ايجاد شود.

منبع: دنياي اقتصاد

لینک منبع خبر
نام نویسنده :
تاریخ بروزرسانی : 1394/07/28
تعداد بازدید : 974
كليه حقوق اين پرتال متعلق به انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان مي باشد.
Powered by DorsaPortal