چکیده

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی از برنامه‌ریزی برای استفاده از سوخت جایگزین RDF در کارخانجات سیمان استان با هدف مدیریت پسماند شهری و کاهش چالش‌های زیست‌محیطی خبر داد.

متن خبر

به گزارش سیمان خبر، علیرضا قامتی در حاشیه نشستی که بمنظور بررسی انعقاد این تفاهمنامه برگزار شد با اشاره به مصوبات بیست و پنجمین جلسه کارگروه کشوری مدیریت مصرف بهینه انرژی گفت: بر اساس این مصوبه و با تأکید رئیس‌جمهور و وزیر کشور، تمامی کارخانجات سیمان فعال در کشور موظف‌اند حداقل ۳۰ درصد از سوخت مصرفی خود را از سوخت جایگزین RDF که مشتق از پسماندهای شهری است، تأمین کنند که جایگزینی آن می‌تواند علاوه بر کمک به تأمین انرژی، از چالش‌های محیط‌زیستی مرتبط با دفن زباله را نیز بکاهد.

وی با اشاره به پیش بینی همکاری‌های بین‌بخشی در این تفاهم‌نامه، افزود: به‌منظور تأمین این سوخت جایگزین RDF، تفاهم‌نامه‌ای میان شهرداری‌های تولید کننده این سوخت و کارخانجات سیمان منعقد و وزارت صمت، معاونت عمرانی وزارت کشور و استانداری خراسان رضوی، نهادهای ناظر و هماهنگ‌کننده خواهند بود.

قامتی ادامه داد: در حال حاضر، میزان RDF تولیدشده در مشهد، حدود ۲۰۰ تن در روز است که به‌جای دفن و ایجاد مشکلات زیست‌محیطی، قرار است به‌عنوان سوخت جایگزین در صنایع سیمانی استان استفاده شود. این تفاهم‌نامه به‌صورت شش‌ماهه اجرا خواهد شد و در صورت موفقیت، به یک برنامه بلندمدت تبدیل می‌شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی تأکید کرد: استانداری در این فرآیند، به‌عنوان ناظر طرح و حامی زیست‌محیطی ایفای نقش خواهد کرد. همچنین، سازمان صمت نیز به‌عنوان متولی حوزه صنعت، بر روند انعقاد قراردادها و اجرای پروژه ساخت واحدهای تولید RDF نظارت خواهد داشت.

قامتی اظهار امیدواری کرد: با اجرای این طرح، علاوه بر کاهش مصرف گاز طبیعی در کارخانجات سیمان، مشکلات مدیریت پسماند شهری نیز تا حد زیادی برطرف شده و استان خراسان رضوی بتواند در مسیر توسعه پایدار و کاهش آلاینده‌های محیطی گام بردارد.

منبع: استانداری خراسان رضوی

اسکرول به بالا